Szukaj

Produkty

Kategorie

Kolekcje

Producenci

Brak wyników

Kawa ziarnista Kostaryka Tarrazu

W połączeniu z ekpresem przelewowym wydobyć można wysoką czekoladową słodycz połączoną z przyjemnymi nutami pomarańczy. Idealna kawa dla osób rozpoczynających przygodę z kawami speciality.

28.50 zł

Przyjemna słodycz, czekoladowa gęstość i owocowe nuty - to wszystko znajdziecie w filiżance Kostaryki Tarrazu. Średnio palone ziarna, dedykowane pod espresso, świetnie sprawdza się też w alternatywnych metodach przelewowych (drip, chemex, aeropress). Pochodzą z najsłynniejszego regionu kawowego w środkowej Kostaryce, czyli Tarrazu. Pobliska rzeka Pirris zaopatruje go w wodę, dzięki czemu stanowi idealne podłoże do produkcji kawy. Drzewka kawowe uprawiane są na wysokości 1400 - 1500 m n.p.m. w gospodarstwach o wielkości poniżej 10 ha. Dziewięćdziesiąt procent producentów to drobni rolnicy, którzy oddają swoje zbiory do małych, pobliskich młynów, a ich zbiory przetwarzane są w taki sposób, aby zachować konkretną jakość pojedynczej partii a nawet gospodarstwa.

Rekomendowany sposób przygotowania: ekspres przelewowy, aeropress, kawiarka, zalewajka, drip, ekspres kolbowy

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a posmak jaki nam towarzyszy podczas picia pochodzi ze specyfiki ziaren, oraz procesu wypalania.

Szczegóły:

  • profil smakowy: pomarańcza, słodka czekolada
  • skład: arabika
  • stopień palenia: średni
  • zawartość kofeiny: średnia
  • kwasowość: średnia
  • gorycz: średnia
  • słodycz: wysoka
  • obróbka: fully washed
  • jakość kawy speciality: 84 pkt

Zapisz się do newslettera

Chcesz otrzymywać nowości? Zostaw swój e-mail

Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą Polityką Prywatności

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj

Wyślij wiadomość

Podaj swój adres email a powiadomimy Cię gdy produkt pojawi się na stanie.