Przyjemna słodycz, czekoladowa gęstość i owocowe nuty - to wszystko znajdziecie w filiżance Kostaryki Tarrazu.Średnio palone ziarna, dedykowane pod espresso, pochodzą z najsłynniejszego regionu kawowego w środkowej Kostaryce, czyli Tarrazu. Pobliska rzeka Pirris zaopatruje go w wodę, dzięki czemu stanowi idealne podłoże do produkcji kawy. Drzewka kawowe uprawiane są na wysokości 1400 - 1500 m n.p.m. w gospodarstwach o wielkości poniżej 10 ha. Dziewięćdziesiąt procent producentów to drobni rolnicy, którzy oddają swoje zbiory do małych, pobliskich młynów, a ich zbiory przetwarzane są w taki sposób, aby zachować konkretną jakość pojedynczej partii a nawet gospodarstwa.
Rekomendowany sposób przygotowania: ekspres automatyczny, ekspres kolbowy, kawiarka, french press, tradycyjny (zalewajka)
Szczegóły:
Nasza
kawa nie jest aromatyzowana, a posmak jaki nam towarzyszy podczas picia
pochodzi ze specyfiki ziaren, oraz procesu wypalania.