
Jeżeli uwielbiasz kawę ale z jakiegoś powodu nie możesz pozwolić sobie na tradycyjną filiżankę małej czarnej oraz dodatkową dawkę kofeiny- Meksyk Swiss Water jest dla Ciebie! Proces Swiss Water to innowacyjny sposób, który wykorzystuje czystą wodę do delikatnego usuwania kofeiny. Nasz w 100% wolny od substancji chemicznych proces usuwa 99,9% kofeiny z małych partii kawy, która w każdym calu będzie smakowała tak samo pysznie. To idealna opcja dla osób ceniących klasyczny smak kawy ziarnistej, ale nie mogących pozwolić sobie na dodatkowe pobudzenie. Dobrze zbalansowana słodycz i kwasowość o wyczuwalnej przyjemnej nucie cytrusowej.
Tę kawę możesz pić o każdej porze dnia!
Posiada certyfikat kawy organicznej.
Uprawiana w Meksyku w regionach Chiapas, Veracruz, Oaxaca oraz Puebla.
Rekomendowany sposób przygotowania: ekspres automatyczny, ekspres kolbowy, kawiarka, French Press, tradycyjny (zalewajka)
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a posmak jaki nam towarzyszy podczas picia pochodzi ze specyfiki ziaren, oraz procesu wypalania.
Szczegóły:
Niesamowita Kawa Bez Kofeiny
Swiss Water® to proces, który wykorzystuje elementy wody, temperaturę oraz czas do tworzenia intrygującej kawy bezkofeinowej. Na początek zaczynamy od małych partii niesamowitej kawy i ekstraktu kawy zielonej. Następnie dodajemy lokalnej wody i poświęcamy odrobinę uwagi poprzez monitorowanie czasu i temperatury do momentu gdy kawa jest w 99.9% pozbawiona kofeiny. Zobaczcie jak to wygląda w czterech, w miarę, prostych krokach.
Koniec trasy dla kofeiny
Opracowany przez nas Ekstrakt Kawy Zielonej (GCE) zostaje dodany do ziaren kawy i rozpoczyna się usuwanie kofeiny. Kofeina samoistnie wędruje z ziaren kawy do GCE do momentu gdy współczynnik rozpuszczonych związków w GCE do rozpuszczonych związków w ziarnie kawy osiągnie równowagę. Kofeina i GCE płynie nieustannie przez nasze filtry węglowe do momentu gdy cała kofeina zostaje uwięziona i odseparowana od GCE. Następnie GCE zostaje odświeżone tak aby mogło być wykorzystywane znów i znów do usuwania kofeiny.
Ciągły nadzór
Przez kolejnych 10 godzin, nasz zespół nieustannie monitoruje proces i poziomy kofeiny w każdej partii z której usuwany kofeinę. Kontrolujemy czas, wskaźniki temperatury oraz sprawdzamy poziom przepływu GCE. Rezultat tej troskliwej opieki i dbałości o szczegóły jest tego warty – w 99.9% wolna od kofeiny kawa.
Do Twojej filiżanki
Na koniec, bezkofeinowe zielone ziarna zostają wysłane do palarni oraz marek sprzedających kawę speciality, z którymi współpracujemy, tak aby te ziarna mogły być zamienione w coś wyjątkowego. Jesteśmy dumni, z faktu, że jesteśmy małym przystankiem na trasie niesamowitej podróży ziaren kawy z miejsca ich pochodzenia do waszej filiżanki.