• Nowość
  • Bezkofeinowa
Kawa ziarnista bezkofeinowa Kolumbia Sugarcane
Kawa ziarnista bezkofeinowa Kolumbia Sugarcane
Kawa ziarnista bezkofeinowa Kolumbia Sugarcane
Kawa ziarnista bezkofeinowa Kolumbia Sugarcane
czekolada , jabłko , karmel

Kawa ziarnista bezkofeinowa Kolumbia Sugarcane

44,90 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 35,92 zł

Waga

Ilość

 

Darmowa dostawa od 119 zł

 

2 - 3 dni robocze

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Kawa bezkofeinowa

Na taką kawę bezkofeinową naprawdę warto było czekać. Teraz możemy cieszyć się jej smakiem nawet w środku nocy.

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.
Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.

Metody parzenia

ekspres kolbowy

ekspres kolbowy

french press

french press

kawiarka

kawiarka

Profil smakowy

czekolada

czekolada

jabłko

jabłko

karmel

karmel

Kawa bezkofeinowa poddana obróbce sugarcane

Kawa Kolumbia Sugarcane to wysokiej jakości arabika, która przechodzi staranną selekcję oraz dekofeinizację z wykorzystaniem naturalnych składników, takich jak trzcina cukrowa, woda źródlana i octan etylu (EA). Proces ten pozwala zachować pełnię smaku i aromatu kawy. 

Ziarna zostały wypalone przez nas w stylu espresso, dzięki czemu idealnie sprawdzą się zaparzone w domowych ekspresach, kawiarce a także french pressie. Ta doskonała kawa bez kofeiny w swoim profilu smakowym ma przyjemny posmak jabłek z dodatkiem słodkiego karmelu i zdecydowanym czekoladowym finishem. 

Kolumbia_sugarcane

Kolumbia

Niesamowita kawa poddana obróbce sugarcane 

Proces dekofeinizacji metodą sugarcane rozpoczyna się od zwilżenia zielonych ziaren kawy wodą, co rozszerza ich strukturę i ułatwia ekstrakcję kofeiny. Następnie ziarna są kilkukrotnie poddawane działaniu octanu etylu, który selektywnie wiąże się z kofeiną i ją usuwa. Po zakończeniu ekstrakcji ziarna są dokładnie płukane wodą, by usunąć resztki substancji chemicznej, a następnie suszone do pierwotnej wilgotności. Metoda sugarcane jest ceniona za łagodny wpływ na smak kawy, ponieważ pozostawia większość naturalnych olejków i związków aromatycznych, dzięki czemu kawa zachowuje pełnię swojego charakteru. Jest także postrzegana jako bardziej naturalna i ekologiczna niż inne metody dekofeinizacji.

Szczegóły produktu

Skład
Arabika (single)
Metody parzenia
ekspres automatyczny, ekspres kolbowy, french press, kawiarka
Profil smakowy
czekolada, jabłko, karmel
Profil palenia
ESPRESSO (ciemny)
Kwasowość
średnia
Gorycz
średnia
Słodycz
wysoka
Kraj pochodzenia
Kolumbia
Region
Cauca, Tolima, Antioquia and Eje Cafetero
Wysokość upraw
1400 - 2100 m n.p.m.
Obróbka
Sugarcane (kawa bezkofeinowa)
670 x 555-70.jpg
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...