- Bezkofeinowa
Kawa ziarnista bezkofeinowa Meksyk Swiss Water
Darmowa dostawa od 119 zł
2 - 3 dni robocze
Kawa bezkofeinowa
Cudowna alternatywa dla osób które uwielbiają smak kawy, a nie chcą lub nie mogą spożywać kofeiny.
Metody parzenia
ekspres kolbowy
french press
kawiarka
Profil smakowy
nugat
cytrusy
czekolada
Kawa bezkofeinowa o bogatym smaku i aromacie
Meksyk Swiss Water to kawa ziarnista poddana naturalnemu procesowi wypłukiwania kofeiny słodką wodą. Z ziaren kawy usunięte zostaje aż 99,9% kofeiny, bez naruszenia ich smaku i aromatu!
Kawa bezkofeinowa Meksyk Swiss Water palona w ciemnym stopniu, sprawdzi się w ekspresach kolbowych, automatycznych, kawiarkach, a także we french pressie i jako tradycyjna "zalewajka". W filiżance można spodziewać się przede wszystkim słodyczy o nutach nugatu i czekolady, a także subtelnych cytrusowych smaków idealnie balansujących napar.
Drzewka kawowe z których pochodzą ziarna uprawiane są na wysokościach 900 - 1100 m n.p.m. w regionach Chiapas, Veracruz, Oaxaca oraz Puebla. Duże wysokości wywierają wpływ na powolne dojrzewanie wiśni, przez co mają więcej czasu na rozwinięcie głębi i słodyczy, a także wielu pożądanych cech, których oczekujemy od kaw Speciality.
Niesamowita kawa bez kofeiny
Swiss Water® to proces, który wykorzystuje elementy wody, temperaturę oraz czas do tworzenia intrygującej kawy bezkofeinowej. Na początek zaczynamy od małych partii niesamowitej kawy i ekstraktu kawy zielonej. Następnie dodajemy lokalnej wody i poświęcamy odrobinę uwagi poprzez monitorowanie czasu i temperatury do momentu gdy kawa jest w 99.9% pozbawiona kofeiny. Metoda Swiss Water gwarantuje, że kawa bezkofeinowa zachowuje pełnię smaku, jednocześnie eliminując kofeinę. Proces ten jest starannie monitorowany, aby zapewnić najwyższą jakość każdego ziarna. Dzięki temu możesz cieszyć się smakiem doskonałej kawy, jednocześnie dbając o swoje zdrowie i środowisko.
Szczegóły produktu
- Skład
- Arabika (single)
- Metody parzenia
- ekspres kolbowy, french press, kawiarka, zalewajka
- Profil smakowy
- cytrusy, czekolada, nugat
- Profil palenia
- ESPRESSO (ciemny)
- Kwasowość
- średnia
- Gorycz
- średnia
- Słodycz
- wysoka
- Punktacja
- 80-83 / 100
- Kraj pochodzenia
- Meksyk
- Region
- Chiapas, Veracruz, Oaxaca, Puebla
- Wysokość upraw
- 900 - 1100 m n.p.m.
- Obróbka
- Swiss Water (kawa bezkofeinowa)
Dodatkowe informacje :
- Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
- Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.