• Nowość
Kawa ziarnista Etiopia Guji Hambela
Kawa ziarnista Etiopia Guji Hambela
Kawa ziarnista Etiopia Guji Hambela
Kawa ziarnista Etiopia Guji Hambela
czarna herbata , jagody

Kawa ziarnista Etiopia Guji Hambela

38,90 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 31,12 zł

Waga

Ilość

 

Darmowa dostawa od 119 zł

 

2 - 3 dni robocze

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Wyjątkowo intensywna i pełna smaku kawa, wywodząca się z Etiopii, uznawanej za ojczyznę kawy.

Idealny wybór dla miłośników przelewowych metod zaparzania.

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.
Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.

Metody parzenia

drip

drip

chemex

chemex

aeropress

aeropress

Profil smakowy

jagody

jagody

czarna herbata

czarna herbata

Słodko i soczyście

Eiopia Guji Hambela to jasno palona arabika, pochodząca z jednego z najbardziej cenionych regionów kawowych w Etiopii – Hambela, znajdującego się w strefie Guji w regionie Oromia. Ziarna uprawiane na wysokościach 1700-1800 m n.p.m. są przetwarzane metodą naturalną. W filiżance można wyczuć słodkie nuty jagód oraz delikatny aromat czarnej herbaty. Ziarna oznaczone jako Grade 2 charakteryzują się wysoką jakością i staranną obróbką.

Ejersa Mill, zarządzana przez Samuela Ejersę i jego rodzinę w Bule Hora od 2010 roku, reprezentuje nowoczesne podejście do produkcji kawy, z naciskiem na zrównoważony rozwój i dbałość o jakość. Stosując naturalną metodę obróbki, młyn minimalizuje swój wpływ na środowisko, jednocześnie zwiększając wartość ziaren.

Etiopia Guji

Guji_hambela

Proces przetwarzania w Ejersa Mill

Po zbiorach każdy etap przetwarzania w młynie Samuela Ejersy jest starannie zaplanowany, by zapewnić najwyższą jakość kawy. Rolnicy ręcznie zbierają jedynie w pełni dojrzałe, czerwone owoce kawowca i dostarczają je do młyna. Na miejscu owoce są najpierw zanurzane w wodzie, by oddzielić niedojrzałe egzemplarze, a następnie ręcznie sortowane, by usunąć uszkodzone i wadliwe. Następnie owoce rozkłada się na podniesionych platformach do suszenia. Aby suszenie przebiegało równomiernie, pracownicy regularnie je mieszają. Proces suszenia trwa około 14 dni.

Szczegóły produktu

Skład
Arabika (single)
Metody parzenia
drip, chemex, aeropress, ekspres przelewowy
Profil smakowy
jagody, czarna herbata
Profil palenia
PRZELEW
Kwasowość
średnia
Gorycz
niska
Słodycz
średnia
Kraj pochodzenia, region
Etiopia, Hambela
Punktacja
84 pkt.
Wysokość upraw
1700 - 1800 m n.p.m.
Odmiana
JARC 74110, JARC 74112
Etiopia_guji
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...