Kawa ziarnista Etiopia Refisa espresso
Kawa ziarnista Etiopia Refisa espresso
Kawa ziarnista Etiopia Refisa espresso
Kawa ziarnista Etiopia Refisa espresso
kakao , mandarynki , czarna herbata

Kawa ziarnista Etiopia Refisa espresso

38,90 zł

Waga

Ilość

 

Darmowa dostawa od 99 zł

 

1 - 2 dni robocze

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Niesamowicie soczysta w smaku kawa, pochodząca ze światowej kolebki kawy - Etiopii

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.

Metody parzenia

kawiarka

ekspres kolbowy

ekspres przelewowy

Profil smakowy

czarna herbata

mandarynki

kakao

Eksplozja smaku w Twojej filiżance!

W ciemno palonej Etiopii Refisa espresso na pierwszy plan wysuwa się wytrawne kakao, by tuż za nim doświadczyć owocowego finishu mandarynek i cytrusów. Soczysta, kwiecista i wyróżniająca się wyjątkową złożonością smaku oraz aromatów. Nasza ulubiona naturalna obróbka ziaren podkreślona ciemnym profilem palenia wyłania z nich przyjemną kakaową słodycz oraz delikatną owocową rześkość.

Słodki_shot1.jpg

FAGR_espresso 2_670x555_1.png

Certyfikat kawy organicznej

Etiopia słynie czystej, słodkiej i kwiecistej kawy, a to zasługa wysokości na których uprawiane są drzewka kawowe (1850 - 2000 m n.p.m.), obfitego nasłonecznienia, rodzimych odmian oraz staranności upraw i ręcznych zbiorów.

Etiopia Refisa to kawa posiadająca certyfikat kawy organicznej.

Te same ziarna wypaliliśmy pod dwie metody zaparzania, Etiopię Refisa dostaniesz też wypaloną jaśniej, idealną pod przelewy. 

Szczegóły produktu

Skład
Arabika (single)
Metody parzenia
ekspres automatyczny, ekspres kolbowy, ekspres przelewowy, french press, kawiarka
Profil smakowy
czarna herbata, kakao, mandarynki
Profil palenia
ESPRESSO (średni)
Kwasowość
średnia
Gorycz
niska
Słodycz
wysoka
Kraj pochodzenia, region
Etiopia, Nensebo
Punktacja
80-83 / 100
Wysokość upraw
1850 - 2000 m n.p.m.
Obróbka
natural
Etiopia_2.jpg
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...