Kawa ziarnista Etiopia Refisa przelew
Kawa ziarnista Etiopia Refisa przelew
Kawa ziarnista Etiopia Refisa przelew
Kawa ziarnista Etiopia Refisa przelew
kakao , mandarynki , czarna herbata

Kawa ziarnista Etiopia Refisa przelew

38,90 zł

Waga

Ilość

 

Darmowa dostawa od 99 zł

 

1 - 2 dni robocze

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Niesamowicie soczysta w smaku kawa, pochodząca ze światowej kolebki kawy - Etiopii

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.

Metody parzenia

ekspres kolbowy

kawiarka

aeropress

Profil smakowy

mandarynki

czarna herbata

kakao

Eksplozja smaku w Twojej filiżance!

Duża dawka cytrusowych owoców przepleciona jest tutaj wytrawnym kakao. Soczysta, kwiecista i wyróżniająca się wyjątkową złożonością smaku oraz aromatów. Nasza ulubiona naturalna obróbka ziaren, w połączeniu z jasnym profilem palenia nadaje im przyjemną kakaową słodycz oraz rześkość, dostrzegalną w posmaku dojrzałych w słońcu mandarynek. Te ziarna wypalamy pod przelew jednak wiele osób wybiera je także do zaparzania w kawiarce i ekspresach kolbowych, dzięki czemu uzyskacie napar o bardzo delikatnym, a zarazem soczystym smaku.

Etiopia_Refisa_1.jpg

Certyfikat kawy organicznej

Etiopia słynie czystej, słodkiej i kwiecistej kawy, a to zasługa wysokości na których uprawiane są drzewka kawowe (1850 - 2000 m n.p.m.), obfitego nasłonecznienia, rodzimych odmian oraz staranności upraw i ręcznych zbiorów.

Etiopia Refisa to kawa posiadająca certyfikat kawy organicznej.

Te same ziarna wypaliliśmy pod dwie metody zaparzania, Etiopię Refisa dostaniesz też wypaloną w stylu espresso. 

Szczegóły produktu

Skład
Arabika (single)
Metody parzenia
ekspres kolbowy, aeropress, ekspres przelewowy, drip, kawiarka
Profil smakowy
mandarynki, czarna herbata, kakao
Profil palenia
PRZELEW
Kwasowość
średnia
Gorycz
niska
Słodycz
wysoka
Kraj pochodzenia, region
Etiopia, Nensebo
Punktacja
80-83 / 100
Wysokość upraw
1850 - 2000 m n.p.m.
Obróbka
natural
Etiopia_2.jpg
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...