Kawa ziarnista Gwatemala SHB EP San Marcos espresso
Darmowa dostawa od 129 zł
1 - 2 dni robocze
Singiel z Gwatemali wypalony pod espresso, który przypadnie do gustu wytrawnym kawoszom.
Metody parzenia

ekspres kolbowy

french press

kawiarka
Profil smakowy

karmel

brzoskwinia
Słodka i delikatna kawa w stylu espresso
Gwatemala San Marcos to ziarna wypalone w stylu espresso przeznaczone do zaparzania w ekspresach, kawiarce a także jako tradycyjna zalewajka. Kawa jest bardzo łagodna i słodka, aczkolwiek nie pozbawiona charakterystycznego owocowego posmaku. W filiżance wyczuć można dużo soczystej i słodkiej brzoskwini z przyjemnym karmelowym finishem.
Kawa gatunku Strictly Hard Bean (SHB) określa wysokość, na której kawa była uprawiana. Region Huehuetenango to wyższa wysokość i niższe temperatury, a także mikroklimat powstrzymujący mróz i umożliwiający uprawę na większych wysokościach. Oznacza to, że owoce kawy dojrzewają wolniej, tworząc gęstsze, wysycone smakiem ziarna.
Jakość speciality
Kawa Gwatemala SHB EP San Marcos rosnąca na zacienionych plantacjach charakteryzuje się zwiększoną zawartością naturalnych cukrów oraz podwyższoną intensywnością smaku. Dodatkowe oznaczenie EP, czyli European Preparation świadczy o spełnieniu przez tę kawę rygorystycznych europejskich standardów, dając nam pewność, że o ziarna które dla Was mamy zadbano w najdrobniejszych szczegółach.
Szczegóły produktu
- Skład
- Arabika (single)
- Metody parzenia
- ekspres automatyczny, ekspres ciśnieniowy, ekspres kolbowy, french press, kawiarka
- Profil smakowy
- brzoskwinia, karmel
- Profil palenia
- ESPRESSO (średni)
- Kwasowość
- średnia
- Gorycz
- niska
- Słodycz
- średnia
- Kraj pochodzenia, region
- Gwatemala, San Marcos
- Wysokość upraw
- 1,350+ m n.p.m.
- Odmiana
- Typica, Bourbon, Caturra, Catuai

Dodatkowe informacje :
- Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
- Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.