• Nowość
Kawa ziarnista Gwatemala SHB EP San Marcos espresso
Kawa ziarnista Gwatemala SHB EP San Marcos espresso
Kawa ziarnista Gwatemala SHB EP San Marcos espresso
Kawa ziarnista Gwatemala SHB EP San Marcos espresso
brzoskwinia , karmel

Kawa ziarnista Gwatemala SHB EP San Marcos espresso

35,90 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 28,72 zł

Waga

Ilość

 

Darmowa dostawa od 119 zł

 

2 - 3 dni robocze

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Singiel z Gwatemali wypalony pod espresso, który przypadnie do gustu wytrawnym kawoszom.

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.
Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.

Metody parzenia

ekspres kolbowy

ekspres kolbowy

french press

french press

kawiarka

kawiarka

Profil smakowy

brzoskwinia

brzoskwinia

karmel

karmel

Słodka i delikatna kawa w stylu espresso

Gwatemala San Marcos to ziarna wypalone w stylu espresso przeznaczone do zaparzania w ekspresach, kawiarce a także jako tradycyjna zalewajka. Kawa jest bardzo łagodna i słodka, aczkolwiek nie pozbawiona charakterystycznego owocowego posmaku. W filiżance wyczuć można dużo soczystej i słodkiej brzoskwini z przyjemnym karmelowym finishem.

Kawa gatunku Strictly Hard Bean (SHB) określa wysokość, na której kawa była uprawiana. Region Huehuetenango to wyższa wysokość i niższe temperatury, a także mikroklimat powstrzymujący mróz i umożliwiający uprawę na większych wysokościach. Oznacza to, że owoce kawy dojrzewają wolniej, tworząc gęstsze, wysycone smakiem ziarna.

Gwatemala_San_Marcos

6 AM

Jakość speciality

Kawa Gwatemala SHB EP San Marcos rosnąca na zacienionych plantacjach charakteryzuje się zwiększoną zawartością naturalnych cukrów oraz podwyższoną intensywnością smaku. Dodatkowe oznaczenie EP, czyli European Preparation świadczy o spełnieniu przez tę kawę rygorystycznych europejskich standardów, dając nam pewność, że o ziarna które dla Was mamy zadbano w najdrobniejszych szczegółach. 

Szczegóły produktu

Skład
Arabika (single)
Metody parzenia
ekspres automatyczny, ekspres kolbowy, french press, kawiarka
Profil smakowy
brzoskwinia, karmel
Profil palenia
ESPRESSO (średni)
Kwasowość
średnia
Gorycz
niska
Słodycz
średnia
Kraj pochodzenia, region
Gwatemala, San Marcos
Wysokość upraw
1,350+ m n.p.m.
Odmiana
Typica, Bourbon, Caturra, Catuai
gwatemala
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...