- Nowość
Kawa ziarnista Poranny Przelew 01
Darmowa dostawa od 119 zł
1 - 2 dni robocze
KAWA MIESIĄCA STYCZNIA
Limitowana edycja jasno palonych ziaren speciality z Burundi poddanych obróbce fully washed. Burundi Gahahe to ziarna o czystym i wyrazistym smaku z akcentem czerwonych owoców, herbaty i kwiatowych nut.
Metody parzenia
drip
chemex
aeropress
Profil smakowy
wiśnia
kwiaty
czarna herbata
Wyjątkowy smak - słodki, czysty i kwiatowy
Kawa z Burundi to wyjątkowy smak - słodki, czysty i kwiatowy, a Gahahe to doskonały przykład, jak z pasją i zaangażowaniem można tworzyć kawę klasy premium. Burundi Gahahe pochodzi z wysokogórskich plantacji, położonych w regionie Kayanza, a jej przetwarzanie odbywa się w stacji myjącej Gahahe na wysokości 1805 m n.p.m. Ziarna odmiany Red Bourbon przechodzą staranny proces mycia, który nadaje im czysty, wyrazisty i kwiatowy profil smakowy, charakterystyczny dla kaw z Burundi.
Proces przetwarzania jest ściśle kontrolowany - od ręcznego sortowania przez fermentację, mycie w górskiej wodzie, aż po suszenie ziaren na podwyższonych stołach przez 2-3 tygodnie. Gahahe promuje zrównoważony rozwój, m.in. poprzez stosowanie ekologicznych nawozów i oczyszczanie wody, co gwarantuje najwyższą jakość w każdej filiżance.
To idealny wybór dla miłośników kawy poszukujących produktu premium, który jednocześnie wspiera zrównoważony rozwój i lokalnych producentów. Kawa posiada certyfikat Rainforest Alliance (RFA), który potwierdza, że jest produkowana zgodnie z zasadami zrównoważonego rolnictwa i ochrony środowiska.
Szczegóły produktu
- Skład
- Arabika (single)
- Metody parzenia
- aeropress, chemex, drip
- Profil smakowy
- czarna herbata, kwiaty, wiśnia
- Profil palenia
- PRZELEW
- Kwasowość
- wysoka
- Gorycz
- średnia
- Słodycz
- średnia
- Punktacja
- 85 pkt.
- Kraj pochodzenia
- Burundi
- Region
- Kayanza
- Wysokość upraw
- 1805 m n.p.m.
- Obróbka
- fully washed
- Odmiana
- Red Bourbon
Dodatkowe informacje :
- Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
- Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.