- Nowość
- Edycja limitowana
Kawa ziarnista Poranny Przelew 10
Darmowa dostawa od 119 zł
1 - 2 dni robocze
KAWA MIESIĄCA
Limitowana edycja jasno palonych ziaren speciality z Etiopii poddanych obróbce natural. Kawa, która uzyskała aż 87,5 punktów w scali SCA. Edycja bardzo specjalna: pij kawę i wspieraj zdrowie kobiet!
Metody parzenia
chemex
aeropress
drip
Profil smakowy
truskawki
fiołki
mango
Soczysty przelew z nutą truskawek i fiołków
Kawa pochodząca z regionu Bombe (Sidamo) w Etiopii, jest uprawiana w otoczeniu bujnej roślinności i w klimacie, który sprzyja idealnemu dojrzewaniu ziaren. W tym wyjątkowym mikroklimacie powstają ziarna o wyrazistym profilu smakowym, który zachwyca nutami świeżych, słodkich truskawek oraz soczystego, dojrzewającego w pełnym słońcu mango. Dodatkowo, wyczuwalne są subtelne akcenty fiołków, a aromat czarnej herbaty dopełnia całość, wprowadzając głębię i ciepło. To doskonały przykład kawy, która pokazuje, dlaczego Etiopia jest uważana za ojczyznę najlepszych i najbardziej cenionych kaw na świecie.
Edycja bardzo specjalna: pij kawę i wspieraj zdrowie kobiet!
W październiku z każdej sprzedanej paczki Porannego Przelewu 10 przekazujemy 10 zł na organizację Breast Fest – wyjątkowej inicjatywy, której celem jest zwiększanie świadomości na temat raka piersi. Zebrane środki zostaną przeznaczone na organizację akcji Breast Fest, co pozwoli na poszerzenie dostępu do darmowych badań profilaktycznych dla kobiet z regionu, takich jak USG piersi, mammografia, cytologia oraz badania genetyczne. Każda sprzedana paczka kawy to realne wsparcie w walce o zdrowie i życie kobiet.
Szczegóły produktu
- Skład
- Arabika (single)
- Metody parzenia
- chemex, aeropress, drip
- Profil smakowy
- truskawki, fiołki, mango
- Profil palenia
- PRZELEW
- Kwasowość
- średnia
- Gorycz
- niska
- Słodycz
- wysoka
- Punktacja
- 87.5 pkt.
- Kraj pochodzenia
- Etiopia
- Region
- Bombe Abore
- Wysokość upraw
- 1920 - 2020 m n.p.m.
- Obróbka
- natural
Dodatkowe informacje :
- Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
- Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.