• Nowość
Kawa ziarnista Rwanda Amasimbi
Kawa ziarnista Rwanda Amasimbi
Kawa ziarnista Rwanda Amasimbi
Kawa ziarnista Rwanda Amasimbi
pigwa , miód , masło orzechowe

Kawa ziarnista Rwanda Amasimbi

56,90 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 45,52 zł

Waga

Ilość

 

Darmowa dostawa od 119 zł

 

2 - 3 dni robocze

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Limitowana edycja jasno palonych ziaren speciality idealnych do przelewowych metod zaparzania.

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.
Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.

Metody parzenia

drip

drip

chemex

chemex

aeropress

aeropress

Profil smakowy

pigwa

pigwa

miód

miód

masło orzechowe

masło orzechowe

Rwanda Amasimbi - kawa z serca Afryki

Rwanda Amasimbi to niezwykłe ziarna pochodzące z północnej części Rwandy – regionu znanego z wyjątkowo żyznych gleb. To właśnie tam rosną ziarna, które zdobyły imponujące 88 punktów w ocenach ACA, potwierdzając ich najwyższą jakość. W filiżance odnajdziecie doskonały balans pomiędzy owocową kwasowością pigwy a przyjemną słodyczą miodu oraz masła orzechowego. Dzięki zastosowanemu jasnemu paleniu kawa idealnie sprawdzi się zaparzona w metodach przelewowych takich jak drip, aeropress czy chemex.

Rwanda_amasimbi

Rwanda_amasimbi

Co sprawia, że Amasimbi jest tak wyjątkowa? To naturalna metoda obróbki! Po starannej selekcji, ziarna są suszone na specjalnych afrykańskich stołach przez około miesiąc, wystawione na działanie promieni słonecznych. W tym czasie chłoną naturalne soki i aromaty ze skórki, co nadaje im wyjątkową słodycz i owocowy charakter.
Słowo Amasimbi w Rwandzie ma głębokie, symboliczne znaczenie, odnosząc się do czystości i doskonałości. Taka nazwa idealnie pasuje do kawy, która jest owocem starannej pracy lokalnych farmerów oraz wyjątkowych warunków naturalnych.

Szczegóły produktu

Skład
Arabika (single)
Metody parzenia
aeropress, chemex, drip
Profil smakowy
masło orzechowe, miód, pigwa
Profil palenia
PRZELEW
Kwasowość
średnia
Gorycz
niska
Słodycz
wysoka
Punktacja
88 pkt.
Kraj pochodzenia
Rwanda
Region
Gicumbi District
Wysokość upraw
2000 m n.p.m.
Obróbka
natural
Odmiana
Red Bourbon
FAGR_espresso 2_670x555.jpg
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...