- Nowość
Kawa ziarnista Rwanda Umuseke
Darmowa dostawa od 119 zł
Limitowana edycja jasno palonych ziaren speciality idealnych do przelewowych metod zaparzania.
Metody parzenia
drip
chemex
aeropress
Profil smakowy
jagody
kwiaty
gruszka
Bogaty aromat i subtelna słodycz
Kawa Rwanda Umuseke to doskonałej jakości arabika, która pochodzi z urokliwych terenów Parku Narodowego Akagera. Drzewka kawowe, które rosną na wysokości ponad 1850 m n.p.m. a także żyzne gleby tworzą idealny mikroklimat, dla uprawy najwyższej jakości owoców. Ziarna poddane obróbce fully washed charakteryzują się delikatnym smakiem jagód, gruszki i kwiatowym finishem.
Ziarna uzyskały 85 punktów w ostatniej punktacji na formularzach ACA.
Kawa, którą sprowadzamy, pochodzi od zaufanych pośredników, którzy dbają o dobrobyt lokalnych społeczności. Poprzez odpowiedzialny handel, wspierana jest lepsza przyszłość dla wielu rodzin. Uprawa kawy w regionie Akagera jest nie tylko ważnym elementem gospodarki, ale także kluczowym źródłem utrzymania dla lokalnych społeczności. Wielu rolników korzysta z programów wsparcia, które pomagają w podnoszeniu jakości upraw oraz zwiększaniu wydajności, co przyczynia się do poprawy warunków życia w regionie. Umuseke w Rwandzie to termin, który odnosi się do kilku różnych aspektów kulturowych i społecznych, ale najczęściej jest związany z różnymi mediami i inicjatywami społecznymi. W zależności od kontekstu, "umuseke" może mieć różne znaczenia, ale ogólnie jest kojarzony z pozytywnymi inicjatywami i działaniami na rzecz rozwoju społeczności w Rwandzie.
Szczegóły produktu
- Skład
- Arabika (single)
- Metody parzenia
- drip, chemex, aeropress
- Profil smakowy
- jagody, kwiaty, gruszka
- Profil palenia
- PRZELEW
- Kwasowość
- średnia
- Gorycz
- niska
- Słodycz
- wysoka
- Punktacja
- 88 pkt.
- Kraj pochodzenia
- Rwanda
- Region
- Akagera
- Wysokość upraw
- 1850 m n.p.m.
- Obróbka
- fully washed
- Odmiana
- Bourbon
Dodatkowe informacje :
- Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
- Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.