• Nowość
Kawa ziarnista Rwanda Umuseke
Kawa ziarnista Rwanda Umuseke
Kawa ziarnista Rwanda Umuseke
Kawa ziarnista Rwanda Umuseke
gruszka , jagody , kwiaty

Kawa ziarnista Rwanda Umuseke

56,90 zł

Waga

Ilość

Obecnie brak na stanie
 

Darmowa dostawa od 119 zł

 

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Limitowana edycja jasno palonych ziaren speciality idealnych do przelewowych metod zaparzania.

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.
Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.

Metody parzenia

drip

drip

chemex

chemex

aeropress

aeropress

Profil smakowy

jagody

jagody

kwiaty

kwiaty

gruszka

gruszka

Bogaty aromat i subtelna słodycz

Kawa Rwanda Umuseke to doskonałej jakości arabika, która pochodzi z urokliwych terenów Parku Narodowego Akagera. Drzewka kawowe, które rosną na wysokości ponad 1850 m n.p.m. a także żyzne gleby tworzą idealny mikroklimat, dla uprawy najwyższej jakości owoców. Ziarna poddane obróbce fully washed charakteryzują się delikatnym smakiem jagód, gruszki i kwiatowym finishem.

Ziarna uzyskały 85 punktów w ostatniej punktacji na formularzach ACA. 

Rwanda_umuseke

Rwanda_umuseke

Kawa, którą sprowadzamy, pochodzi od zaufanych pośredników, którzy dbają o dobrobyt lokalnych społeczności. Poprzez odpowiedzialny handel, wspierana jest lepsza przyszłość dla wielu rodzin. Uprawa kawy w regionie Akagera jest nie tylko ważnym elementem gospodarki, ale także kluczowym źródłem utrzymania dla lokalnych społeczności. Wielu rolników korzysta z programów wsparcia, które pomagają w podnoszeniu jakości upraw oraz zwiększaniu wydajności, co przyczynia się do poprawy warunków życia w regionie. Umuseke w Rwandzie to termin, który odnosi się do kilku różnych aspektów kulturowych i społecznych, ale najczęściej jest związany z różnymi mediami i inicjatywami społecznymi. W zależności od kontekstu, "umuseke" może mieć różne znaczenia, ale ogólnie jest kojarzony z pozytywnymi inicjatywami i działaniami na rzecz rozwoju społeczności w Rwandzie. 

Szczegóły produktu

Skład
Arabika (single)
Metody parzenia
drip, chemex, aeropress
Profil smakowy
jagody, kwiaty, gruszka
Profil palenia
PRZELEW
Kwasowość
średnia
Gorycz
niska
Słodycz
wysoka
Punktacja
88 pkt.
Kraj pochodzenia
Rwanda
Region
Akagera
Wysokość upraw
1850 m n.p.m.
Obróbka
fully washed
Odmiana
Bourbon
FAGR_espresso 2_670x555.jpg
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...