Kawy do metod przelewowych

Aktywne filtry

Kawa ziarnista Etiopia Nensebo Refisa

Cena 32,90 zł

Etiopia Nensebo Refisa to doskonała kawa organiczna, która daje odczucie cytrusowej świeżości w połączeniu z przyjemnym posmakiem słodyczy. Jest rześka a przy tym słodka. Balans nut owocowych, kwiatowych oraz herbacianych uczyni każdą filiżankę kawy fenomenalną. Ziarna palone w stylu omni idealnie sprawdzą się zaparzone w ekspresie przelewowym typu Moccamaster, ekspresie automatycznym i kawiarce. 

Kawa ziarnista Peru El Palto Organic

Cena 32,90 zł

Wysokiej jakości kawa organiczna, uprawiana ze szczególną starannością, co potwierdza certyfikat BIO. Idealna dla osób rozpoczynających przygodę z kawami speciality oraz metodami przelewowymi. Delikatna w smaku o wyczuwalnych nutach słodkiej brzoskwini, czarnej porzeczki oraz długim posmaku mlecznej czekolady. Najlepiej smakuje zaparzona w Aeropressie, Chemexie i French Pressie. Poznaj smak kawy jakości speciality, przygotowanej we własnym domu.

Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że bez względu na sposób przygotowania kawy, użycie świeżych ziaren zagwarantuje najlepszy, głęboki smak i aromat. Warto jednak pójść o krok dalej i wybrać odpowiednią kawę również pod kątem ulubionego sposobu zaparzania. Interesuje Cię kawa do ekspresu przelewowego, a może kawa do dripa lub kawa do aeropress? Wszystko to znajdziesz w naszym sklepie internetowym!

Doskonałe do przelewowych metod parzenia kawy bez wątpienia są kawy typu single, czyli kawy jednorodne. Ich ziarna powinny pochodzić nie tylko z jednego rejonu, ale też z jednej plantacji. Bardzo dobra, jako kawa do ekspresu przelewowego, jest czysta arabika, która zawiera w sobie szeroki wachlarz różnorodnych smaków orzechowych, owocowych, a nawet kwiatowych. Inną opcją są kawy blend, czyli arabika z dodatkiem robusty. Wybór gatunku to jednak nie wszystko. W palarni kawy Coffee & Sons dbamy też o właściwe wypalenie ziaren tak, aby sprawdziły się jako kawa do ekspresu przelewowego, ale też jako kawa do dripa, kawa do chemexa, frenchpressa czy kawa do aeropressu. Do parzenia kawy metodami alternatywnymi dobrze sprawdzi się przede wszystkim arabika o niskim lub średnim stopniu palenia, ale oferujemy też inne warianty. Chętnie podpowiemy też jaki stopień mielenia ziaren będzie optymalny do danej metody parzenia, abyś zawsze mógł uzyskać wspaniałą małą czarną.

Dobór właściwej kawy, jej staranne zmielenie i zaparzenie sprawiają, że olejki zawarte w ziarnach przedostają się do naparu, a kawa mimo intensywności, nie jest ani gorzka, ani zbyt kwaśna. To zaś przekłada się na satysfakcję z degustowania każdej filiżanki kawy. Stawiając na aromatyczne kawy do ekspresów przelewowych lub kawy do alternatywnych metod parzenia zapewniamy sobie zawsze najlepsze wrażenia. Dlatego zachęcamy do wyboru odpowiedniego rodzaju ziaren.

Co ciekawe, zdaniem kawoszy, kawa przelewowa wraca do łask i dziś jest to najmodniejszy sposób parzenia kawy! Dlatego warto odkurzyć ekspres przelewowy lub wyciągnąć stary zaparzacz kawy z papierowym filtrem i ruszyć na poszukiwanie nowych smaków. Przekonaj się, że nie musisz mieć drogiego ekspresu ciśnieniowego, aby delektować się pyszną kawą. W dodatku spróbuj, a szybko przekonasz się, że parzenie kawy metodą przelewową jest dość proste i każdy może się poczuć we własnym domu jak barista!

Wypróbuj rekomendowane przez nas kawy do ekspresu przelewowego, a także kawy do innych alternatywnych metod parzenia i wybierz swoją ulubioną. U nas kawa do dripa, kawa do chemexa, jak również kawa do aeropressu i kawa do ekspresu przelewowego są zawsze na wyciągnięcie ręki. To kawy w najlepszym wydaniu, które zaskakują charakterystycznymi nutami smaku i intensywnego aromatu. Chcesz, by w Twojej kuchni wspaniale pachniało świeżą kawą? Postaw na świeżo wypalane ziarna z palarni kawy Coffee & Sons!