Kawa ziarnista Brazylia Cascavel Vermelha
To połączenie nut czerwonych owoców oraz wyrafinowanej słodyczy czekolady. Idealna do domowych przelewów.
Dodatkowe pole
Aksamitna w smaku, delikatna z przyjemnymi nutami owocowymi i wysoką słodyczą aż do ostatniej kropli. Naturalny proces obróbki ziaren oraz jasny profil palenia, daje pełne body, długi posmak czerwonych owoców oraz wyrafinowaną słodycz czekolady.
Kawa została nazwana na cześć grzechotnika znanego jako Cascavel, który jest niezbędny dla ekosystemu kawy i występuje właśnie w tych okolicach. Drzewka kawowe uprawiane są na ogromnych, zmechanizowanych farmach. Dzięki sprzyjającym warunkom pogodowym, odpowiedniej glebie i ciągłemu rozwojowi gospodarstw rolnicy potrafią zbierać tylko najwyższej jakości dojrzałe owoce. Wysokie płace, odpowiednie usytuowanie farm, ciągła mechanizacja pozytywnie wpływają na jakość kawy z Brazylii.
Kawa jakości speciality poddana została obróbce naturalnej i uzyskała 84 punkty w 100 stopniowej skali jakości.
Rekomendowany sposób przygotowania:
- • aeropress
- • ekspres przelewowy np. Moccamaster
- • tradycyjny (zalewajka)
- • french press
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.
Kawę Brazylia Cascavel Vermelha możesz zamówić w opakowaniach 250 g, 1 kg oraz 3 x 1 kg (opcja idealna do biura).
- Metody parzenia
- aeropress, drip, ekspres przelewowy, french press, zalewajka
- Profil smakowy
- czerwone owoce, czekolada
- Skład
- Arabika (Single)
- Profil palenia
- PRZELEW
- obróbka
- natural
- kwasowość
- średnia
- gorycz
- niska
- słodycz
- wysoka
- jakość kawy speciality
- 84 pkt.
- Wysokość upraw
- 800 - 1100 m n.p.m.
- Odmiana
- Różnorodna