Kawa ziarnista Brazylia Diamantina

Najbardziej delikatna kawa z naszej Palarni, o posmaku mlecznej czekolady.

29,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość

Ulubiona kawa wielu naszych klientów, ze względu na wyjątkową delikatność w smaku. Naturalny proces obróbki ziaren oraz zastosowany jasny profil palenia, daje duże body oraz wysoką słodycz mlecznej czekolady i orzechów. Brazylia Diamantina charakteryzuje się typowym dla kaw brazylijskich posmakiem, oraz wyjątkowo niską kwasowością. To kawa która potrzebuje indywidualnego podejścia Roastera i szczególnej staranności w procesie palenia.

Jeśli szukasz bardzo delikatnej kawy pozbawionej goryczy i kwasowości, Brazylia Diamantina zostanie z Tobą na długo.

Rekomendowany sposób przygotowania: 
french press
kawiarka
ekspres kolbowy
aeropress
ekspres przelewowy np. Moccamaster

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.

Metody parzenia
french press, kawiarka, ekspres kolbowy, aeropress, ekspres przelewowy
Profil smakowy
mleczna czekolada i orzechy
Skład
Arabika (Single)
Profil palenia
OMNI (espresso i przelew)
kwasowość
niska
gorycz
niska
słodycz
wysoka
jakość kawy speciality
83 - 85 pkt

16 innych produktów w tej samej kategorii: