Kawa ziarnista Brazylia Diamantina

Najbardziej delikatna kawa z naszej Palarni, o posmaku mlecznej czekolady.

29,90 zł

Dodatkowe pole

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.
Waga
  • oszczędzasz 14,60 zł
  • oszczędzasz 63,80 zł
  • oszczędzasz 276,00 zł
Ilość
darmowa dostawa od 99 zł
czas dostawy 1-2 dni robocze

Jest to jasno wypalona kawa pod espresso, która idealnie sprawdzi się zaparzona zarówno w ekspresach kolbowych, kawiarce a także w ekspresie przelewowym np. Moccamaster. Ulubione ziarna wielu naszych klientów, ze względu na wyjątkową delikatność w smaku. Naturalny proces obróbki ziaren oraz zastosowany profil palenia, daje duże body oraz wysoką słodycz mlecznej czekolady i orzechów. Brazylia Diamantina charakteryzuje się typowym dla kaw brazylijskich posmakiem, oraz wyjątkowo niską kwasowością. To kawa która potrzebuje indywidualnego podejścia Roastera i szczególnej staranności w procesie palenia.

Jeśli szukasz bardzo delikatnej kawy pozbawionej goryczy i kwasowości, Brazylia Diamantina zostanie z Tobą na długo.

Rekomendowany sposób przygotowania: 

  • french press
  • kawiarka
  • ekspres kolbowy
  • aeropress
  • ekspres przelewowy np. Moccamaster
  • cold brew

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.

Kawę Brazylia Diamantina możesz zamówić w opakowaniach  250 g, 1 kg, 3 x 1 kg oraz 10 x 1 kg - opcja idealna do biura. 

Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R

Skład
Arabika (Single)
Metody parzenia
french press, kawiarka, ekspres kolbowy, aeropress, ekspres przelewowy
Profil smakowy
mleczna czekolada i orzechy
Profil palenia
ESPRESSO (jaśniejszy)
kwasowość
niska
gorycz
niska
słodycz
wysoka
jakość kawy speciality
83 - 85 pkt
Kraj pochodzenia
Brazylia
Wysokość upraw
800 - 1100 m n.p.m.
Odmiana
Catuaí, Mundo Novo