




Najbardziej delikatna kawa z naszej Palarni, o posmaku mlecznej czekolady.
Ulubiona kawa wielu naszych klientów, ze względu na wyjątkową delikatność w smaku. Naturalny proces obróbki ziaren oraz zastosowany jasny profil palenia, daje duże body oraz wysoką słodycz mlecznej czekolady i orzechów. Brazylia Diamantina charakteryzuje się typowym dla kaw brazylijskich posmakiem, oraz wyjątkowo niską kwasowością. To kawa która potrzebuje indywidualnego podejścia Roastera i szczególnej staranności w procesie palenia.
Jeśli szukasz bardzo delikatnej kawy pozbawionej goryczy i kwasowości, Brazylia Diamantina zostanie z Tobą na długo.
Rekomendowany sposób przygotowania:
• french press
• kawiarka
• ekspres kolbowy
• aeropress
• ekspres przelewowy np. Moccamaster
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.