Kawa ziarnista Brazylia Diamantina
Najbardziej delikatna kawa z naszej Palarni, o posmaku mlecznej czekolady.
Dodatkowe pole
Jest to jasno wypalona kawa pod espresso, która idealnie sprawdzi się zaparzona zarówno w ekspresach kolbowych, kawiarce a także w ekspresie przelewowym np. Moccamaster. Ulubione ziarna wielu naszych klientów, ze względu na wyjątkową delikatność w smaku. Naturalny proces obróbki ziaren oraz zastosowany profil palenia, daje duże body oraz wysoką słodycz mlecznej czekolady i orzechów. Brazylia Diamantina charakteryzuje się typowym dla kaw brazylijskich posmakiem, oraz wyjątkowo niską kwasowością. To kawa która potrzebuje indywidualnego podejścia Roastera i szczególnej staranności w procesie palenia.
Jeśli szukasz bardzo delikatnej kawy pozbawionej goryczy i kwasowości, Brazylia Diamantina zostanie z Tobą na długo.
Rekomendowany sposób przygotowania:
- • french press
- • kawiarka
- • ekspres kolbowy
- • aeropress
- • ekspres przelewowy np. Moccamaster
- • cold brew
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
Kawę Brazylia Diamantina możesz zamówić w opakowaniach 250 g, 1 kg, 3 x 1 kg oraz 10 x 1 kg - opcja idealna do biura.
Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R
- Skład
- Arabika (Single)
- Metody parzenia
- french press, kawiarka, ekspres kolbowy, aeropress, ekspres przelewowy
- Profil smakowy
- mleczna czekolada i orzechy
- Profil palenia
- ESPRESSO (jaśniejszy)
- kwasowość
- niska
- gorycz
- niska
- słodycz
- wysoka
- jakość kawy speciality
- 83 - 85 pkt
- Kraj pochodzenia
- Brazylia
- Wysokość upraw
- 800 - 1100 m n.p.m.
- Odmiana
- Catuaí, Mundo Novo