




Klasyk nad klasykami! Połączyliśmy tu dwie brazylie, aby uzyskać charakterystyczne nuty kaw brazylijskich, czyli orzech oraz gorzka czekolada.
Jeśli szukasz kawy o niskiej kwasowości, to ta mieszanka z pewnością Cię nie zawiedzie. Celowo wydłużony profil palenia sprawia, że kwasowość zredukowaliśmy do minimum, jednocześnie podbijając nuty gorzkiej czekolady i orzecha. Brazylijski Duet idealnie odnajduje się we wszystkich metodach parzenia, nie tracąc swoich klasycznych nut gorzkiej czekolady i orzecha.
Rekomendowany sposób przygotowania: ekspres kolbowy, kawiarka, french press, tradycyjny (zalewajka), ekspres automatyczny
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.
Kawę Brazylijski Duet możesz zamówić w opakowaniach 250 g, 1 kg oraz 3x1 kg