Kawa ziarnista Etiopia Nensebo Refisa

Eksplozja smaku w Twojej filiżance!

32,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość
Obecnie brak na stanie

Niesamowicie soczyste w smaku ziarna pochodzące ze światowej kolebki kawy - Etiopii. Eksplozja cytrusowych owoców przepleciona jest tutaj wytrawnym kakao. Soczysta, kwiecista i wyróżniająca się wyjątkową złożonością smaku i aromatów.

Nasza ulubiona naturalna obróbka ziaren, w połączeniu z profilem palenia Omni, nadaje im przyjemną kakaową słodycz oraz rześkość dostrzegalną w posmaku dojrzałych w słońcu mandarynek.

Etiopia słynie czystej, słodkiej i kwiecistej kawy, a to zasługa wysokości na których uprawiane są drzewka kawowe (1850 - 2000 m n.p.m.), obfitego nasłonecznienia, rodzimych odmian oraz staranności upraw i ręcznych zbiorów. Etiopia Nensebo Refisa to kawa posiadająca certyfikat kawy organicznej, która najlepiej smakuje zaparzona w ekspresie przelewowym np. Moccamaster, aeropressie i kawiarce.

Rekomendowany sposób przygotowania: ekspres przelewowy, aeropress, dripper, ekspres kolbowy, ekspres automatyczny, kawiarka

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.

Metody parzenia
aeropress, ekspres kolbowy, kawiarka
Profil smakowy
mandarynka, kakao, cukier trzcinowy, czarna herbata
Skład
Arabika (Single)
Profil palenia
OMNI (espresso i przelew)
kwasowość
średnia
gorycz
niska
słodycz
wysoka
jakość kawy speciality
80-83 pkt.
obróbka
natural
certyfikat
kawa organiczna

16 innych produktów w tej samej kategorii: