

Eksplozja smaku w Twojej filiżance!
Niesamowicie soczyste w smaku ziarna pochodzące ze światowej kolebki kawy - Etiopii. Eksplozja cytrusowych owoców przepleciona jest tutaj wytrawnym kakao. Soczysta, kwiecista i wyróżniająca się wyjątkową złożonością smaku i aromatów.
Nasza ulubiona naturalna obróbka ziaren, w połączeniu z profilem palenia Omni, nadaje im przyjemną kakaową słodycz oraz rześkość dostrzegalną w posmaku dojrzałych w słońcu mandarynek.
Etiopia słynie czystej, słodkiej i kwiecistej kawy, a to zasługa wysokości na których uprawiane są drzewka kawowe (1850 - 2000 m n.p.m.), obfitego nasłonecznienia, rodzimych odmian oraz staranności upraw i ręcznych zbiorów. Etiopia Nensebo Refisa to kawa posiadająca certyfikat kawy organicznej, która najlepiej smakuje zaparzona w ekspresie przelewowym np. Moccamaster, aeropressie i kawiarce.
Rekomendowany sposób przygotowania: ekspres przelewowy, aeropress, dripper, ekspres kolbowy, ekspres automatyczny, kawiarka
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.