Kawa ziarnista Etiopia Refisa

Eksplozja smaku w Twojej filiżance!

37,90 zł

Dodatkowe pole

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.
Waga
  • oszczędzasz 22,60 zł
  • oszczędzasz 114,80 zł
Ilość
darmowa dostawa od 99 zł
czas dostawy 1-2 dni robocze

Niesamowicie soczyste w smaku ziarna pochodzące ze światowej kolebki kawy - Etiopii. Eksplozja cytrusowych owoców przepleciona jest tutaj wytrawnym kakao. Soczysta, kwiecista i wyróżniająca się wyjątkową złożonością smaku i aromatów. Doskonale sprawdzi się na ciepło ale również jako orzeźwiające cold brew.

Nasza ulubiona naturalna obróbka ziaren, w połączeniu z jasnym profilem palenia nadaje im przyjemną kakaową słodycz oraz rześkość dostrzegalną w posmaku dojrzałych w słońcu mandarynek.

Te ziarna wypalamy pod przelew jednak wiele osób wybiera je także do zaparzania w kawiarce i ekspresach kolbowych. W tych metodach zaparzania uzyskacie napar o bardzo delikatnym a zarazem soczystym smaku. 

Etiopia słynie czystej, słodkiej i kwiecistej kawy, a to zasługa wysokości na których uprawiane są drzewka kawowe (1850 - 2000 m n.p.m.), obfitego nasłonecznienia, rodzimych odmian oraz staranności upraw i ręcznych zbiorów. Etiopia Nensebo Refisa to kawa posiadająca certyfikat kawy organicznej, która najlepiej smakuje zaparzona w ekspresie przelewowym np. Moccamaster, aeropressie i kawiarce.

Rekomendowany sposób parzenia: 

  • aeropress
  • drip
  • ekspres przelewowy 
  • chemex
  • kawiarka
  • cold brew

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.

Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R

Skład
Arabika (Single)
Metody parzenia
aeropress, ekspres kolbowy, kawiarka
Profil smakowy
mandarynka, kakao, cukier trzcinowy, czarna herbata
Profil palenia
PRZELEW
obróbka
natural
kwasowość
średnia
gorycz
niska
słodycz
wysoka
jakość kawy speciality
80-83 pkt.
certyfikat
kawa organiczna
Kraj pochodzenia
Etiopia
Wysokość upraw
1850 - 2000 m n.p.m.