Kawa ziarnista Etiopia Refisa
Eksplozja smaku w Twojej filiżance!
Dodatkowe pole
Niesamowicie soczyste w smaku ziarna pochodzące ze światowej kolebki kawy - Etiopii. Eksplozja cytrusowych owoców przepleciona jest tutaj wytrawnym kakao. Soczysta, kwiecista i wyróżniająca się wyjątkową złożonością smaku i aromatów. Doskonale sprawdzi się na ciepło ale również jako orzeźwiające cold brew.
Nasza ulubiona naturalna obróbka ziaren, w połączeniu z jasnym profilem palenia nadaje im przyjemną kakaową słodycz oraz rześkość dostrzegalną w posmaku dojrzałych w słońcu mandarynek.
Te ziarna wypalamy pod przelew jednak wiele osób wybiera je także do zaparzania w kawiarce i ekspresach kolbowych. W tych metodach zaparzania uzyskacie napar o bardzo delikatnym a zarazem soczystym smaku.
Etiopia słynie czystej, słodkiej i kwiecistej kawy, a to zasługa wysokości na których uprawiane są drzewka kawowe (1850 - 2000 m n.p.m.), obfitego nasłonecznienia, rodzimych odmian oraz staranności upraw i ręcznych zbiorów. Etiopia Nensebo Refisa to kawa posiadająca certyfikat kawy organicznej, która najlepiej smakuje zaparzona w ekspresie przelewowym np. Moccamaster, aeropressie i kawiarce.
Rekomendowany sposób parzenia:
- • aeropress
- • drip
- • ekspres przelewowy
- • chemex
- • kawiarka
- • cold brew
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R
- Skład
- Arabika (Single)
- Metody parzenia
- aeropress, ekspres kolbowy, kawiarka
- Profil smakowy
- mandarynka, kakao, cukier trzcinowy, czarna herbata
- Profil palenia
- PRZELEW
- obróbka
- natural
- kwasowość
- średnia
- gorycz
- niska
- słodycz
- wysoka
- jakość kawy speciality
- 80-83 pkt.
- certyfikat
- kawa organiczna
- Kraj pochodzenia
- Etiopia
- Wysokość upraw
- 1850 - 2000 m n.p.m.