Kawa ziarnista Etiopia Nensebo Refisa

Etiopia Nensebo Refisa to doskonała kawa organiczna, która daje odczucie cytrusowej świeżości w połączeniu z przyjemnym posmakiem słodyczy. Jest rześka a przy tym słodka. Balans nut owocowych, kwiatowych oraz herbacianych uczyni każdą filiżankę kawy fenomenalną. Ziarna palone w stylu omni idealnie sprawdzą się zaparzone w ekspresie przelewowym typu Moccamaster, ekspresie automatycznym i kawiarce. 

32,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość

Etiopia uznawana jest za miejsce narodzin kawy, która słynie z wyjątkowej jakości. Etiopia Refisa to kawa bardzo czysta, słodka i kwiecista. Nuty mandarynek przeplatają się ze słodyczą cukru trzcinowego oraz przyjemnym smakiem klasycznego kakao. Drzewka kawowe, które posiadają certyfikat kawy organicznej uprawiane są na wysokości od 1850 do 2000 m n.p.m. w gospodarstwach o powierzchni średnio 2ha. Najlepiej smakuje zaparzona w ekspresie przelewowym, aeropressie i kawiarce. 

*Ze względu na bardzo dużą ilość zamówień czas wysyłki może się wydłużyć do 3 - 4 dni roboczych.

Rekomendowany sposób przygotowania: ekspres przelewowy, aeropress, dripper, ekspres kolbowy, kawiarka

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a posmak jaki nam towarzyszy podczas picia pochodzi ze specyfiki ziaren, oraz procesu wypalania.

Metody parzenia
Aeropress, Ekspres kolbowy, Kafetiera
Profil smakowy
mandarynka, kakao, cukier trzcinowy, czarna herbata
Skład
Arabika, singiel
Profil palenia
średni (omni)
kwasowość
średnia
gorycz
niska
słodycz
wysoka
jakość kawy speciality
80-83 pkt.
obróbka
natural
certyfikat
kawa organiczna