Kawa ziarnista Etiopia Sidamo

Klasyczne ziarna z Afryki o aromacie kwiatów i słodkich nutach czekolady. Palone w stylu omni idealnie sprawdzą się zaparzone w ekspresie przelewowym typu Moccamaster, ekspresie automatycznym i kawiarce. 

29,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość

Daje intensywny napar, w którym odnajdziemy nuty słodkiej czekolady i limonki. Kawa pochodząca z południowej Etiopii z regionu Sidamo. Średnio palona, o średniej kwasowości z subtelnym posmakiem kakao.

Rekomendowany sposób przygotowania: french press, ekspres kolbowy, aeropress, kawiarka, tradycyjny (zalewajka)

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.

Metody parzenia
aeropress, ekspres kolbowy, french press
Profil smakowy
słodka czekolada i limonka
Skład
Arabika (Single)
Profil palenia
średni (omni)
kwasowość
średnia
gorycz
niska
słodycz
średnia
jakość kawy speciality
83 pkt