Kawa ziarnista Etiopia Sidamo

Klasyczne ziarna z Afryki o aromacie kwiatów i nutach słodkiej czekolady.

32,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość

Idealna kawa dla osób rozpoczynających przygodę z parzeniem kawy metodami alternatywnymi. Ziarna z Etiopii poddane zostały obróbce naturalnej, która wydobyła z nich naturalną słodycz i kwiecistość, charakterystyczną dla kaw z Afryki.

Napar przygotowany z ziaren Etiopii Sidamo zachwyca czystymi nutami limonki i słodkiej czekolady. To singiel, który jest jedną najczęściej wybieranych przez klientów kaw wypalonych omni, a świadczy o tym fakt, iż jest z nami najdłużej i ma stałe miejsce w naszej ofercie.

Doskonale sprawdzi się zaparzona w ekspresie przelewowym np. Moccamaster, innych metodach przelewowych oraz w ekspresie automatycznym i kawiarce, a uzyskany napar będzie charakteryzował się niską goryczą oraz przyjemną słodyczą i zbalansowaną kwasowością.

Singiel rekomendowany do przygotowania cold brew.

Rekomendowany sposób przygotowania:
french press
ekspres kolbowy
aeropress
kawiarka
tradycyjny (zalewajka)

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.

Metody parzenia
french press, ekspres kolbowy, aeropress, kawiarka, zalewajka
Profil smakowy
słodka czekolada i limonka
Skład
Arabika (Single)
Profil palenia
OMNI (espresso i przelew)
kwasowość
średnia
gorycz
niska
słodycz
średnia
jakość kawy speciality
83 pkt
obróbka
natural

16 innych produktów w tej samej kategorii: