Kawa ziarnista Gwatemala Capuchinas

Najczęściej wybierany singiel o przyjemnym smaku mlecznej czekolady i jeżyn. Ziarna wypalone w stylu omni idealnie sprawdzą się zarówno w ekspresie kolbowym, automatycznym jak i alternatywnych metodach (aeropress, chemex, drip). 

31,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość

Kawa wyjątkowo słodka i owocowa, w której wyczujemy smak jeżyn i mlecznej czekolady. Pochodzi z regionu Antigua Las Capuchinas w południowej Gwatemali. Gospodarstwa, w których uprawiane są drzewka kawowe leżą na różnych wysokościach, zaczynając od 1450 metrów nad poziomem morza i dochodząc do 1800 m. Wyjątkowy klimat i wulkaniczna gleba sprawiają, że uprawiana tutaj kawa zyskuje wyjątkowe aromaty słodkich owoców i przyjemnej czekoladowej słodyczy. Kawa zbierana jest ręcznie i selekcjonowana po osiągnięciu pełnej dojrzałości ziaren.

*Ze względu na bardzo dużą ilość zamówień czas wysyłki może się wydłużyć do 3 - 4 dni roboczych.

Rekomendowany sposób przygotowania: aeropress, ekspres kolbowy, ekspres automatyczny, kawiarka, french press, tradycyjny (zalewajka)

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a posmak jaki nam towarzyszy podczas picia pochodzi ze specyfiki ziaren, oraz procesu wypalania.

Metody parzenia
Aeropress, Ekspres kolbowy, Kafetiera
Profil smakowy
jeżyny i mleczna czekolada
Skład
Arabika, singiel
Profil palenia
średni (omni)
kwasowość
średnia
gorycz
średnia
słodycz
średnia
jakość kawy speciality
83 pkt
obróbka
washed