Kawa ziarnista Honduras La Esperanza

Kawa Speciality charakteryzująca się najwyższą jakością. Segment kaw dla zaawansowanych kawoszy poszukujących nowych smaków i aromatów. 

55,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość
Obecnie brak na stanie

Lemoniada i miód! Profil smakowy jaki udało nam się uzyskać z ziaren Honduras La Esperanza pozostaje w pamięci na długo i ciągle masz ochotę na kolejną filiżankę. Ziarna jakości speciality zostały poddane obróbce pół mytej, która polega na mechanicznym pozbawieniu skórki i wystawieniu na działanie słońca zebranych owoców W tym czasie zachodzi wstępna fermentacja. Następnie owoce pozbawia się pestek, które płucze się intensywnie w dużej ilości wody. Dzięki takiej obróbce kawa staje się bardzo owocowa i wyrazista. 

Z radością dzielimy się tą niesamowitą słodką, jagodową i intensywnie owocową bombą.

Ziarna uzyskały 87pkt w 100 stopniowej skali jakości. 

Rekomendowany sposób parzenia: drip, aeropress, chemex

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.

Metody parzenia
aeropress, chemex, drip
Profil smakowy
lemoniada i miód
Skład
Arabika (Single)
Profil palenia
przelew
kwasowość
średnia
gorycz
niska
słodycz
wysoka
jakość kawy speciality
87 pkt
obróbka
pół myta