




Kawa Speciality charakteryzująca się najwyższą jakością. Segment kaw dla zaawansowanych kawoszy poszukujących nowych smaków i aromatów.
Eksplozja owocowych smaków w każdej filiżance! Profil smakowy jaki udało nam się uzyskać z ziaren Kenii Kiryngya Baragwi pozostaje w pamięci na długo. Połączenie smaków malin, jeżyn i rabarbaru oblanych słodkim karmelem daje nam napar soczysty i wyrazisty. Ziarna jakości speciality zostały poddane obróbce mytej, dzięki czemu kawa staje się zarazem owocowa i delikatna.
Baragwi FCS jest największą farmą kawy w Kenii zarówno pod względem wielkości jak i liczby członków. Została zarejestrowana już w 1953 z siedzibą w mieście Kianyaga. Wiśnie kawowe są sortowane i rozdrabniane tego samego dnia kiedy zostały zerwane, jest to działanie mające na celu utrzymanie bardzo wysokiej jakości ziaren, uzyskały one aż 87 pkt w stu stopniowej skali jakości.
Rekomendowany sposób parzenia:
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.