Kawa ziarnista Kostaryka Tarrazu

W połączeniu z ekpresem przelewowym wydobyć można wysoką czekoladową słodycz połączoną z przyjemnymi nutami pomarańczy. Idealna kawa dla osób rozpoczynających przygodę z kawami speciality.

29,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość

Przyjemna słodycz, czekoladowa gęstość i owocowe nuty - to wszystko znajdziecie w filiżance Kostaryki Tarrazu. Średnio palone ziarna, dedykowane pod espresso, świetnie sprawdza się też w alternatywnych metodach przelewowych (drip, chemex, aeropress). Pochodzą z najsłynniejszego regionu kawowego w środkowej Kostaryce, czyli Tarrazu. Pobliska rzeka Pirris zaopatruje go w wodę, dzięki czemu stanowi idealne podłoże do produkcji kawy. Drzewka kawowe uprawiane są na wysokości 1400 - 1500 m n.p.m. w gospodarstwach o wielkości poniżej 10 ha. Dziewięćdziesiąt procent producentów to drobni rolnicy, którzy oddają swoje zbiory do małych, pobliskich młynów, a ich zbiory przetwarzane są w taki sposób, aby zachować konkretną jakość pojedynczej partii a nawet gospodarstwa.

*Ze względu na bardzo dużą ilość zamówień czas wysyłki może się wydłużyć do 3 - 4 dni roboczych.

Rekomendowany sposób przygotowania: aeropress, ekspres kolbowy, kawiarka, ekspres przelewowy, zalewajka, drip

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a posmak jaki nam towarzyszy podczas picia pochodzi ze specyfiki ziaren, oraz procesu wypalania.

Metody parzenia
Aeropress, Ekspres kolbowy, Kafetiera
Profil smakowy
pomarańcza, słodka czekolada
Skład
Arabika, singiel
Profil palenia
średni (omni)
kwasowość
średnia
gorycz
średnia
słodycz
wysoka
jakość kawy speciality
84 pkt
obróbka
fully washed