Kawa ziarnista Meksyk Swiss Water

Kawa bezkofeinowa (pozbawiona 99,9% kofeiny w naturalny sposób)!

Idealne ziarna dla osób ceniących klasyczny smak kawy ziarnistej, ale nie mogących pozwolić sobie na dodatkowe pobudzenie.

34,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość

Jeżeli uwielbiasz kawę ale z jakiegoś powodu nie możesz pozwolić sobie na tradycyjną filiżankę małej czarnej oraz dodatkową dawkę kofeiny- Meksyk Swiss Water jest dla Ciebie! Proces Swiss Water to innowacyjny sposób, który wykorzystuje czystą wodę do delikatnego usuwania kofeiny. Nasz w 100% wolny od substancji chemicznych proces usuwa 99,9% kofeiny z małych partii kawy, która w każdym calu będzie smakowała tak samo pysznie. To idealna opcja dla osób ceniących klasyczny smak kawy ziarnistej, ale nie mogących pozwolić sobie na dodatkowe pobudzenie. Dobrze zbalansowana słodycz i kwasowość o wyczuwalnej przyjemnej nucie cytrusowej.

Tę kawę możesz pić o każdej porze dnia!

Posiada certyfikat kawy organicznej.

Uprawiana w Meksyku w regionach Chiapas, Veracruz, Oaxaca oraz Puebla.

Rekomendowany sposób przygotowania: ekspres kolbowy, tradycyjny (zalewajka), kawiarka, french press

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.

Niesamowita Kawa Bez Kofeiny

Swiss Water® to proces, który wykorzystuje elementy wody, temperaturę oraz czas do tworzenia intrygującej kawy bezkofeinowej. Na początek zaczynamy od małych partii niesamowitej kawy i ekstraktu kawy zielonej. Następnie dodajemy lokalnej wody i poświęcamy odrobinę uwagi poprzez monitorowanie czasu i temperatury do momentu gdy kawa jest w 99.9% pozbawiona kofeiny. Zobaczcie jak to wygląda w czterech, w miarę, prostych krokach.

Koniec trasy dla kofeiny

Opracowany przez nas Ekstrakt Kawy Zielonej (GCE) zostaje dodany do ziaren kawy i rozpoczyna się usuwanie kofeiny. Kofeina samoistnie wędruje z ziaren kawy do GCE do momentu gdy współczynnik rozpuszczonych związków w GCE do rozpuszczonych związków w ziarnie kawy osiągnie równowagę. Kofeina i GCE płynie nieustannie przez nasze filtry węglowe do momentu gdy cała kofeina zostaje uwięziona i odseparowana od GCE. Następnie GCE zostaje odświeżone tak aby mogło być wykorzystywane znów i znów do usuwania kofeiny.

Ciągły nadzór

Przez kolejnych 10 godzin, nasz zespół nieustannie monitoruje proces i poziomy kofeiny w każdej partii z której usuwany kofeinę. Kontrolujemy czas, wskaźniki temperatury oraz sprawdzamy poziom przepływu GCE. Rezultat tej troskliwej opieki i dbałości o szczegóły jest tego warty – w 99.9% wolna od kofeiny kawa.

Do Twojej filiżanki

Na koniec, bezkofeinowe zielone ziarna zostają wysłane do palarni oraz marek sprzedających kawę speciality, z którymi współpracujemy, tak aby te ziarna mogły być zamienione w coś wyjątkowego. Jesteśmy dumni, z faktu, że jesteśmy małym przystankiem na trasie niesamowitej podróży ziaren kawy z miejsca ich pochodzenia do waszej filiżanki.

Metody parzenia
ekspres kolbowy, french press, kawiarka, zalewajka
Profil smakowy
nugat, czekolada, nuty cytrusów
Skład
Arabika (Single)
kwasowość
średnia
gorycz
średnia
słodycz
wysoka
jakość kawy speciality
80 - 83 pkt
obróbka
swiss water
zawartość kofeiny
bezkofeinowa