Kawa ziarnista Mleczny Klasyk
Bestseller do ekspresu i kawiarki
Idealna baza do kaw mlecznych! Jeśli jesteś miłośnikiem delikatnego cappuccino, polubisz ją od pierwszego łyku.
Dodatkowe pole
Mieszanka ziaren skomponowana pod kawy mleczne. Mleczny Klasyk to nasz autorski blend do którego wybraliśmy 3 arabiki z Brazylii, Etiopii i Gwatemali, aby uzyskać bardzo delikatną kawę. Krótszy proces palenia, który zastosowaliśmy podczas wypalania tej kawy, wydobył z ziaren wszystko to, co najlepsze, czyli posmak migdałów i mlecznej czekolady. Jeśli szukasz jasno palonej kawy pod espresso, to będzie świetny wybór.
Rekomendowany sposób przygotowania:
• ekspres kolbowy
• french press
• tradycyjny (zalewajka)
• kawiarka
• ekspres automatyczny
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.
Kawę Mleczny Klasyk możesz zamówić w opakowaniach 250 g, 1 kg oraz 3 x 1 kg - idealna opcja do biura.
- Metody parzenia
- ekspres kolbowy, french press, zalewajka, kawiarka
- Profil smakowy
- migdały, mleczna czekolada
- Skład
- Arabika (mieszanka)
- Profil palenia
- ESPRESSO (jasny)
- kwasowość
- średnia
- gorycz
- niska
- słodycz
- wysoka
- jakość kawy speciality
- 81 - 83 pkt