Kawa ziarnista Mleczny Klasyk
Bestseller do ekspresu kolbowego i przelewowego np. Moccamaster
Idealna baza do kaw mlecznych! Jeśli jesteś miłośnikiem delikatnego cappuccino, polubisz ją od pierwszego łyku.
Dodatkowe pole
Jasno palone ziarna wypalone w stylu espresso, które sprawdzą się idealnie również w metodach przelewowych. Kawa, która się nie nudzi.
Mleczny Klasyk to nasz autorski blend do którego wybraliśmy 3 arabiki z Brazylii, Etiopii i Gwatemali, aby uzyskać bardzo delikatną kawę. Krótszy proces palenia, który zastosowaliśmy podczas wypalania tej kawy, wydobył z ziaren wszystko to, co najlepsze, czyli posmak migdałów i mlecznej czekolady. Jeśli szukasz jasno palonej kawy pod espresso, to będzie świetny wybór. Mieszanka ziaren skomponowana pod kawy mleczne.
Rekomendowany sposób przygotowania:
• ekspres kolbowy
• french press
• tradycyjny (zalewajka)
• kawiarka
• ekspres przelewowy np. Moccamaster
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
Kawę Mleczny Klasyk możesz zamówić w opakowaniach 250 g, 1 kg, 3 x 1 kg oraz 10 x 1 kg- opcja idealna do biura.
Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R
- Skład
- Arabika (mieszanka)
- Metody parzenia
- ekspres kolbowy, french press, zalewajka, kawiarka
- Profil smakowy
- migdały, mleczna czekolada
- Profil palenia
- ESPRESSO (jaśniejszy)
- kwasowość
- średnia
- gorycz
- niska
- słodycz
- wysoka
- jakość kawy speciality
- 81 - 83 pkt