Kawa ziarnista Mleczny Klasyk

Idealna baza do kaw mlecznych! Jeśli jesteś miłośnikiem delikatnego cappuccino, polubisz ją od pierwszego łyka. 

28,50 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość

Mieszanka ziaren skomponowana pod kawy mleczne. Mleczny Klasyk to nasz autorski blend do którego wybraliśmy 3 arabiki z Brazylii, Etiopii i Gwatemali, aby uzyskać bardzo delikatną kawę. Krótszy proces palenia, który zastosowaliśmy podczas wypalania tej kawy, wydobył z ziaren wszystko to,co najlepsze, czyli posmak migdałów i mlecznej czekolady. Jeśli szukasz jasno palonej kawy pod espresso, to będzie świetny wybór.

Rekomendowany sposób przygotowania: kawiarka, French Press, ekspres automatyczny, ekspres kolbowy, tradycyjny (zalewajka)

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.

Kawę Mleczny Klasyk możesz zamówić w opakowaniach 250 g, 1 kg oraz 3x1 kg

Metody parzenia
Ekspres kolbowy, French press, Kafetiera
Profil smakowy
migdały, mleczna czekolada
Skład
Arabika (mieszanka)
Profil palenia
ESPRESSO (jasny)
kwasowość
średnia
gorycz
niska
słodycz
wysoka
jakość kawy speciality
81 - 83 pkt