Kawa ziarnista Peru El Palto
Wyjątkowo soczysta i owocowa, a do tego organiczna.
Dodatkowe pole
Ponownie dostępne!
Peru El Palto organic to przepyszne ziarna, które wypaliliśmy jasno, pod przelew. Dzięki temu w profilu smakowym uzyskaliśmy mnóstwo nut owocowych z lekkim herbacianym posmakiem ale także charakterystyczną słodyczą mlecznej czekolady. W naparze wyczuwalne są smaki suszonej moreli, czarnej porzeczki z lekkim jabłkowym finishem. Kawa jakości speciality poddana naturalnemu procesowi obróbki uzyskała ponad 82 punkty i świetnie sprawdzi się w przelewowych metodach parzenia.
Ta kawa idealnie sprawdzi się zaparzona w metodach przelewowych takich jak aeropress, drip czy ekspres przelewowy.
Peru El Palto to ziarna posiadające certyfikat kawy organicznej, które kontaktujemy na cały rok. Kawa z Peru ma swoich zwolenników na całym świecie, a na uwagę zasługuje nie tylko jej wyjątkowy smak, ale też staranny sposób uprawiania, ponieważ kraj ten słynie z małych, ekologicznych upraw oraz selektywnych, ręcznych zbiorów.
To kawa do której lubimy wracać, jesteśmy pewni, że pokochasz ją tak samo jak my!
Rekomendowany sposób przygotowania:
• aeropress
• ekspres przelewowy
• drip
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.
- Skład
- Arabika (Single)
- Metody parzenia
- aeropress, drip, ekspres przelewowy
- Profil smakowy
- suszona morela, czarna porzeczka, jabłko
- Profil palenia
- PRZELEW
- obróbka
- natural
- kwasowość
- średnia
- gorycz
- niska
- słodycz
- wysoka
- jakość kawy speciality
- 82 pkt.
- certyfikat
- kawa organiczna
- Kraj pochodzenia
- Peru
- Wysokość upraw
- 1300 – 1800m n.p.m.