Kawa ziarnista Peru El Palto Organic

Wysokiej jakości kawa organiczna, uprawiana ze szczególną starannością, co potwierdza certyfikat BIO. Idealna dla osób rozpoczynających przygodę z kawami speciality oraz metodami przelewowymi. Delikatna w smaku o wyczuwalnych nutach brzoskwini, czarnej porzeczki oraz długim posmaku mlecznej czekolady. Najlepiej smakuje zaparzona w Aeropressie, Chemexie i French Pressie. Poznaj smak kawy jakości speciality, przygotowanej we własnym domu.

32,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość

Kawa średnio palona, o średniej kwasowości i bardzo wysokiej słodyczy. To balans pomiędzy delikatnym smakiem mlecznej czekolady a przyjemnymi nutami owocowymi: brzoskwini i czarnej porzeczki. Kawa uzyskała certyfikat BIO co oznacza, że do jej uprawy nie używa się żadnych sztucznych nawozów i pestycydów. Zbiory odbywają się ręcznie na małych plantacjach, dzięki czemu rolnicy mają stały nadzór nad jakością ziaren. Peru jest wyjątkowym miejscem do uprawy wysokiej jakości kaw. Kraj ten jest największym eksporterem organicznej kawy arabika na świecie. Na wyjątkowo dużych wysokościach i żyznych glebach drobni rolnicy w kraju produkują wspaniałe ziarna, które trafiają do Waszych filiżanek.

Rekomendowany sposób przygotowania: aeropress, kawiarka, tradycyjny (zalewajka), ekspres przelewowy, ekspres kolbowy

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.

Metody parzenia
aeropress, ekspres kolbowy, ekspres przelewowy, kawiarka, zalewajka
Profil smakowy
brzoskwinia, czarna porzeczka, jabłko
Skład
Arabika (Single)
Profil palenia
średni (omni)
kwasowość
średnia
gorycz
niska
słodycz
wysoka
jakość kawy speciality
82 pkt.
certyfikat
kawa organiczna