- Nowość
Kawa ziarnista Salwador Finca El Limo
Darmowa dostawa od 99 zł
2-3 dni robocze
Najwyższa jakość
Kawa Speciality charakteryzująca się najwyższą jakością. Segment kaw dla zaawansowanych kawoszy poszukujących nowych smaków i aromatów.
Metody parzenia

drip

chemex

aeropress
Profil smakowy

karmel

owoce tropikalne
Kawa speciality o jasnym profilu palenia z nutami owoców tropikalnych i karmelu.
Ten Red Icatu Anaerobic Natural od Finca El Limo jest naturalnym produktem działań oraz wiedzy konsekwentnie gromadzonej przez lata. Jose Enrique Gutierrez to producent głodny wiedzy i innowacji, który wykorzystuje ją do produkcji wysokiej jakości kaw speciality, takich jak ta. Rodzina Gutierrez produkowała kawę we wschodnim regionie Salwadoru, ale opuściła ją z powodu niskich cen kawy i wojny domowej w latach 80.
Wyjątkowa hybryda
Odmiana Icatú została opracowana w laboratorium w Brazylii przez IAC i jest to skrzyżowanie Robusty z Arabiką Yellow Bourbon, a następnie z Mundo Novo. Odmiana ta wyróżnia się wysoką jakością, odpornością na choroby i wydajnością w produkcji. Finca El Limo, położona jest na wysokości 1200 m n.p.m. w paśmie górskie Apaneca-Ilamatepec. Wiśnia jest zbierana ręcznie w szczytowym momencie dojrzałości i dostarczana do młyna, gdzie zostaje poddana starannej obróbce Anaerobic Natural.
Szczegóły produktu
- Skład
- Arabika
- Metody parzenia
- aeropress, chemex, drip
- Profil smakowy
- karmel, owoce tropikalne
- Profil palenia
- PRZELEW
- Kwasowość
- średnia
- Gorycz
- niska
- Słodycz
- wysoka
- Kraj pochodzenia, region
- Salwador, Apaneca-Ilamatepec
- Punktacja
- 87 / 100
- Wysokość upraw
- 1200
- Obróbka
- anaerobic natural
- Odmiana
- Red Icatú
- Zbiór
- 2022/2023

Dodatkowe informacje :
- Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
- Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.