• Nowość
Kawa ziarnista Salwador Finca El Limo
Kawa ziarnista Salwador Finca El Limo
Kawa ziarnista Salwador Finca El Limo
Kawa ziarnista Salwador Finca El Limo
karmel , owoce tropikalne

Kawa ziarnista Salwador Finca El Limo

55,00 zł

Waga

Ilość

 

Darmowa dostawa od 99 zł

 

2-3 dni robocze

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Najwyższa jakość

Kawa Speciality charakteryzująca się najwyższą jakością. Segment kaw dla zaawansowanych kawoszy poszukujących nowych smaków i aromatów. 

Metody parzenia

drip

chemex

aeropress

Profil smakowy

karmel

owoce tropikalne

Kawa speciality o jasnym profilu palenia z nutami owoców tropikalnych i karmelu.

Ten Red Icatu Anaerobic Natural od Finca El Limo jest naturalnym produktem działań oraz wiedzy konsekwentnie gromadzonej przez lata. Jose Enrique Gutierrez to producent głodny wiedzy i innowacji, który wykorzystuje ją do produkcji wysokiej jakości kaw speciality, takich jak ta. Rodzina Gutierrez produkowała kawę we wschodnim regionie Salwadoru, ale opuściła ją z powodu niskich cen kawy i wojny domowej w latach 80.

Brazylia Diamantina_2.png

6 AM.gif

Wyjątkowa hybryda

Odmiana Icatú została opracowana w laboratorium w Brazylii przez IAC i jest to skrzyżowanie Robusty z Arabiką Yellow Bourbon, a następnie z Mundo Novo. Odmiana ta wyróżnia się wysoką jakością, odpornością na choroby i wydajnością w produkcji. Finca El Limo, położona jest na wysokości 1200 m n.p.m. w paśmie górskie Apaneca-Ilamatepec. Wiśnia jest zbierana ręcznie w szczytowym momencie dojrzałości i dostarczana do młyna, gdzie zostaje poddana starannej obróbce Anaerobic Natural.

Szczegóły produktu

Skład
Arabika
Metody parzenia
aeropress, chemex, drip
Profil smakowy
karmel, owoce tropikalne
Profil palenia
PRZELEW
Kwasowość
średnia
Gorycz
niska
Słodycz
wysoka
Kraj pochodzenia, region
Salwador, Apaneca-Ilamatepec
Punktacja
87 / 100
Wysokość upraw
1200
Obróbka
anaerobic natural
Odmiana
Red Icatú
Zbiór
2022/2023
FAGR_espresso 2_670x555.png
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...