Kawa ziarnista Poranny Przelew 03
Kawa miesiąca
Limitowana edycja jasno palonych ziaren speciality pochodzących z Gwatemali, z przyjemnymi nutami owoców leśnych.
Kawa miesiąca
Limitowana edycja jasno palonych ziaren speciality pochodzących z Gwatemali, z przyjemnymi nutami owoców leśnych.
Darmowa dostawa!
Idealny zestaw przeznaczony pod metody przelewowe: drip, aeropress, ekspres przelewowy Moccamaster, chemex.
To połączenie nut czerwonych owoców oraz wyrafinowanej słodyczy czekolady. Idealna do domowych przelewów.
Najwyższa jakość
Kawa Speciality 85+ charakteryzująca się najwyższą jakością. To segment kaw dla zaawansowanych kawoszy, poszukujących nowych smaków i aromatów.
Najwyższa jakość
Kawa Speciality 85+ charakteryzująca się najwyższą jakością. To segment kaw dla zaawansowanych kawoszy, poszukujących nowych smaków i aromatów.
Kawa o klasycznej a jednocześnie zaskakującej i wielowymiarowej słodyczy, będąca jedną z najlepszych arabik produkowanych w regionie Oaxaca.
Kawa w której owocowe nuty w przyjemny sposób łączą się z posmakiem włoskich orzechów i wytrawnej czekolady.
Wyjątkowa edycja ziaren wypalonych w ramach projektu 6 AM. Zainspiruj się i zacznij tu gdzie jesteś!
Słodko i soczyście. Zastosowany jasny stopień palenia sprawia, że te ziarna idealnie sprawdzą się pod wszelkie wiosenne przelewy!
Najbardziej delikatna kawa z naszej Palarni, o posmaku mlecznej czekolady.
Kawa bezkofeinowa
Parents First to pierwsza na świecie kolekcja kaw, która jest zróżnicowana ze względu na Twój poziom zmęczenia.
Jako miłośnik kawy z pewnością wiesz, że do produkcji najlepszej kawy używa się w zasadzie dwóch gatunków – arabiki i robusty. Zapewne wiesz też, że choć wykorzystuje się zaledwie dwa gatunki kawowców, to w zależności od warunków uprawy można uzyskać ziarna, o różnych profilach smakowych. Przyjmuje się, że kawy pochodzące z Azji i Oceanii wyróżniają się nutami czekolady i owoców tropikalnych oraz korzennymi aromatami. Kawa z Afryki ma zazwyczaj wyraziste nuty korzenne, owocowe i kwiatowe. W ziarnach pochodzących z południowoamerykańskich plantacji możemy odnaleźć smaki wanilii, karmelu, miodu i orzechów. Z kolei kawa z krajów Ameryki Środkowej zachwyca wyrazistymi akcentami kakao, orzechów włoskich i czekolady. Wpływa na to rodzaj gleby, towarzystwo innych, charakterystycznych dla regionu roślin, a nawet wysokość, na której umiejscowiona jest plantacja. Na ostateczny smak kawy ma więc znaczenie czy kawowce wyrastają na żyznych glebach wulkanicznych czy na trudnodostępnych zboczach gór! To fascynujące, prawda?
Kawy single origin zachowują ten doskonały, związany z miejscem uprawy, charakter ziaren. Wszystko dlatego, że są to jednorodne kawy, ziarna których pochodzą nie tylko z tego samego kraju, ale też najczęściej z jednej plantacji, a nawet z jednego zbioru. Tym samym kawa single origin zawsze odzwierciedla smaki charakterystyczne dla danego kraju, regionu, a nawet plantacji.
W naszej palarni kawy Coffee & Sons nie brakuje doskonałych kaw single origin, które są dumą plantatorów, ale i naszą. Odpowiednio wypalone zachwycają pełnym bukietem nut smakowych i zapachowych. Jeśli do tej pory piłeś mieszanki kaw z różnych krajów, to wypróbuj alternatywę w postaci wysokiej jakości kawy single origin i rozsmakuj się w każdej z nich. Nie bez powodu dobra kawa single jest od lat jednym z najpopularniejszych wyborów klientów, którzy stawiają na klasykę i jasno zdefiniowane smaki. To kawy lubiane dosłownie przez wszystkich kawoszy.
Nasi klienci najczęściej wybierają kawy single origin do parzenia ich metodami alternatywnymi, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by wypróbować je także w ekspresach ciśnieniowych. Najważniejsze to znaleźć smak, który będzie najbardziej odpowiadał Tobie i Twoim bliskim.
Kawy single origin charakteryzują się łatwo rozpoznawalnym smakiem oraz aromatem, dlatego warto wypróbować choć kilka z naszych propozycji i odbyć podróż po smakach Azji, Ameryki, Oceanii i Afryki. Z pewnością dostarczy Ci ona ciekawych wrażeń i być może wkrótce znajdziesz swojego faworyta!