Szukaj

Produkty

Kategorie

Kolekcje

Producenci

Brak wyników

Etiopia Sidamo

Wyczuwalny słodkiej czekolady i limonki.

27.50 zł

W Etiopii obszary uprawy kawy są podzielone na różne regiony, z których każdy zachowuje odrębne cechy smakowe. Trzy główne regiony, w których uprawia się etiopskie ziarna kawy, to Harrar, Ghimbi i Sidamo.

Sidamo to najbardziej produktywny region kawowy w Etiopii. Kawa z tego regionu znana jest z jasnego profilu wapiennego i czasami cech kwiatowych. Rośnie na wysokościach od 1600 do 1900 metrów.

Szczegóły:

  • profil smakowy: słodka czekolada i limonka
  • skład: arabika
  • rekomendowany sposób przygotowania: ekspres automatyczny (kolbowy), kawiarka, french press, tradycyjny (zalewajka), aeropress, ekspres przelewowy
  • stopień palenia: średni
  • zawartość kofeiny: niska
  • kwasowość: średnia
  • gorycz: niska
  • słodycz: średnia

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a posmak jaki nam towarzyszy podczas picia pochodzi ze specyfiki ziaren, oraz procesu wypalania.

Podobne produkty

Zapisz się do newslettera

Chcesz otrzymywać nowości? Zostaw swój e-mail

Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą Polityką Prywatności

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj