
Kawa średnio palona, o średniej kwasowości i bardzo wysokiej słodyczy. To balans pomiędzy delikatnym smakiem mlecznej czekolady a przyjemnymi nutami owocowymi: brzoskwini i czarnej porzeczki. Kawa uzyskała certyfikat BIO co oznacza, że do jej uprawy nie używa się żadnych sztucznych nawozów i pestycydów. Zbiory odbywają się ręcznie na małych plantacjach, dzięki czemu rolnicy mają stały nadzór nad jakością ziaren. Peru jest wyjątkowym miejscem do uprawy wysokiej jakości kaw. Kraj ten jest największym eksporterem organicznej kawy arabika na świecie. Na wyjątkowo dużych wysokościach i żyznych glebach drobni rolnicy w kraju produkują wspaniałe ziarna, które trafiają do Waszych filiżanek.
Rekomendowany sposób przygotowania: ekspres automatyczny, ekspres kolbowy, kawiarka, french press, tradycyjny (zalewajka), aeropress, ekspres przelewowy
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a posmak jaki nam towarzyszy podczas picia pochodzi ze specyfiki ziaren, oraz procesu wypalania.
Szczegóły: