Kawa ziarnista Brazylia Diamantina
Kawa ziarnista Brazylia Diamantina
Kawa ziarnista Brazylia Diamantina
Kawa ziarnista Brazylia Diamantina
orzechy , mleczna czekolada

Kawa ziarnista Brazylia Diamantina

33,90 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 27,12 zł

Waga

Ilość

 

Darmowa dostawa od 119 zł

 

2 - 3 dni robocze

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Najbardziej delikatna kawa ziarnista z naszej Palarni, o posmaku mlecznej czekolady i orzechów.

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.
Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.

Metody parzenia

french press

french press

ekspres automatyczny

ekspres automatyczny

ekspres kolbowy

ekspres kolbowy

Profil smakowy

orzechy

orzechy

mleczna czekolada

mleczna czekolada

Szukasz bardzo delikatnej kawy pozbawionej goryczy i kwasowości?

To jasno wypalone ziarna w profilu espresso, które idealnie sprawdzą się w ekspresach kolbowych, kawiarce, a także w ekspresie przelewowym np. Moccamaster. Ulubione ziarna wielu naszych klientów, ze względu na wyjątkową delikatność w smaku. Naturalny proces obróbki oraz zastosowany profil palenia, daje wysokie body oraz wysoką słodycz mlecznej czekolady i orzechów. Brazylia Diamantina charakteryzuje się typowym dla kaw brazylijskich posmakiem, oraz wyjątkowo niską kwasowością. To kawa która potrzebuje indywidualnego podejścia Roastera i szczególnej staranności w procesie palenia.

Kawa ziarnista Brazylia Diamantina
Kawa ziarnista Brazylia Diamantina

Szczegóły produktu

Skład
Arabika (single)
Metody parzenia
french press, ekspres kolbowy, aeropress, ekspres automatyczny, ekspres przelewowy, kawiarka
Profil smakowy
orzechy, mleczna czekolada
Profil palenia
ESPRESSO (jasny)
Kwasowość
niska
Gorycz
niska
Słodycz
wysoka
Punktacja
83-85 / 100
Kraj pochodzenia
Brazylia
Region
Chapada Diamantina
Wysokość upraw
800 - 1100 m n.p.m.
Obróbka
natural
Odmiana
Catuaí, Mundo Novo
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...