Kawa ziarnista Brazylia Diamantina
Darmowa dostawa od 119 zł
2 - 3 dni robocze
Najbardziej delikatna kawa ziarnista z naszej Palarni, o posmaku mlecznej czekolady i orzechów.
Metody parzenia
french press
ekspres automatyczny
ekspres kolbowy
Profil smakowy
orzechy
mleczna czekolada
Szukasz bardzo delikatnej kawy pozbawionej goryczy i kwasowości?
To jasno wypalone ziarna w profilu espresso, które idealnie sprawdzą się w ekspresach kolbowych, kawiarce, a także w ekspresie przelewowym np. Moccamaster. Ulubione ziarna wielu naszych klientów, ze względu na wyjątkową delikatność w smaku. Naturalny proces obróbki oraz zastosowany profil palenia, daje wysokie body oraz wysoką słodycz mlecznej czekolady i orzechów. Brazylia Diamantina charakteryzuje się typowym dla kaw brazylijskich posmakiem, oraz wyjątkowo niską kwasowością. To kawa która potrzebuje indywidualnego podejścia Roastera i szczególnej staranności w procesie palenia.
Szczegóły produktu
- Skład
- Arabika (single)
- Metody parzenia
- french press, ekspres kolbowy, aeropress, ekspres automatyczny, ekspres przelewowy, kawiarka
- Profil smakowy
- orzechy, mleczna czekolada
- Profil palenia
- ESPRESSO (jasny)
- Kwasowość
- niska
- Gorycz
- niska
- Słodycz
- wysoka
- Punktacja
- 83-85 / 100
- Kraj pochodzenia
- Brazylia
- Region
- Chapada Diamantina
- Wysokość upraw
- 800 - 1100 m n.p.m.
- Obróbka
- natural
- Odmiana
- Catuaí, Mundo Novo
Dodatkowe informacje :
- Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
- Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.