Kawa ziarnista Gwatemala SHB EP San Marcos
Kawa ziarnista Gwatemala SHB EP San Marcos
Kawa ziarnista Gwatemala SHB EP San Marcos
Kawa ziarnista Gwatemala SHB EP San Marcos
brzoskwinia , karmel

Kawa ziarnista Gwatemala SHB EP San Marcos

37,90 zł

Waga

Ilość

Dostępny produkt z innymi opcjami
 

Darmowa dostawa od 99 zł

 

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Zastosowany jasny stopień palenia sprawia, że kawa idealnie sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia.

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.

Metody parzenia

aeropress

chemex

drip

Profil smakowy

karmel

brzoskwinia

Słodko i soczyście

Gwatemala San Marcos to jasno palone ziarna przeznaczone do zaparzania metodami przelewowymi. Kawa jest bardzo łagodna i słodka, aczkolwiek nie pozbawiona charakterystycznego owocowego posmaku. W filiżance dużo soczystej i słodkiej brzoskwini z przedłużonym karmelowym finishem. Kawa gatunku Strictly Hard Bean (SHB) określa wysokość, na której kawa była uprawiana. Region Huehuetenango to wyższa wysokość i niższe temperatury, a także mikroklimat powstrzymujący mróz i umożliwiający uprawę na większych wysokościach. Oznacza to, że owoce kawy dojrzewają wolniej, tworząc gęstsze, wysycone smakiem ziarna.

6 AM.gif

6 AM

Jakość speciality

Kawa Gwatemala SHB EP San Marcos rosnąca na zacienionych plantacjach charakteryzuje się zwiększoną zawartością naturalnych cukrów oraz podwyższoną intensywnością smaku. Dodatkowe oznaczenie EP, czyli European Preparation świadczy o spełnieniu przez tę kawę rygorystycznych europejskich standardów, dając nam pewność, że o ziarna które dla Was mamy zadbano w najdrobniejszych szczegółach. 

Szczegóły produktu

Skład
Arabika (single)
Metody parzenia
aeropress, chemex, drip, ekspres przelewowy
Profil smakowy
karmel, brzoskwinia
Profil palenia
PRZELEW
Kwasowość
średnia
Gorycz
niska
Słodycz
średnia
Kraj pochodzenia, region
Gwatemala, San Marcos
Wysokość upraw
1,350+ m n.p.m.
Odmiana
Typica, Bourbon, Caturra, Catuai
Brazylia_1.jpg
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...