Kawa ziarnista Meksyk Esmeralda
Kawa ziarnista Meksyk Esmeralda
Kawa ziarnista Meksyk Esmeralda
Kawa ziarnista Meksyk Esmeralda
landrynki owocowe , karmel

Kawa ziarnista Meksyk Esmeralda

34,90 zł

Waga

Ilość

 

Darmowa dostawa od 99 zł

 

1 - 2 dni robocze

Kwasowość
Gorycz
Słodycz

Kawa o klasycznej a jednocześnie zaskakującej i wielowymiarowej słodyczy, będąca jedną z najlepszych arabik produkowanych w regionie Oaxaca.

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.

Metody parzenia

aeropress

drip

zalewajka

Profil smakowy

karmel

landrynki owocowe

Idealna do domowych przelewów

Meksyk Esmeralda uosabia w sobie wszystko to, co lubimy w kawie. Ta klasyczna a jednocześnie zaskakująca wielowymiarowa słodycz, świetnie współgra z dobrze zrównoważoną kwasowością. Już po pierwszym cuppingu wiedzieliśmy, że napar o profilu sensorycznym paczki owocowych landrynek będzie doskonałą receptą na udane przelewy. 

Meksyk_esmeralda

Brazylia Vermelha_2_670x555.png

Kawa jakości speciality

Ziarna Meksyk Esmeralda poddane obróbce na mokro wypaliliśmy jasno, aby można było bawić się nimi parząc na wszelkie sposoby. Doskonale sprawdzi się na ciepło ale również jako orzeźwiające cold brew.

Drzewka kawowe uprawiane są w słynnym regionie Pluma, Oaxaca, znanym ze względu na występujące tu pasmo nieczynnych dziś wulkanów (wysokość n.p.m. 1100-1600 m), a co za tym idzie - żyznej wulkanicznej gleby. Warunki te są wręcz idealne do uprawy arabiki odmiany Typica i Bourbon. Kawa ta jest jedną z najlepszych arabik produkowanych w regionie Oaxaca.

Szczegóły produktu

Skład
Arabika (single)
Metody parzenia
aeropress, drip, zalewajka, ekspres przelewowy, french press
Profil smakowy
karmel, landrynki owocowe
Profil palenia
PRZELEW
Kwasowość
średnia
Gorycz
niska
Słodycz
wysoka
Punktacja
84 / 100
Kraj pochodzenia
Meksyk
Wysokość upraw
1100 - 1600 m n.p.m.
Obróbka
washed
Odmiana
Typica, Bourbon
MEksyk_esmeralda
Dodatkowe informacje :
  • Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.
  • Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R.
Loading...