Kawa ziarnista 6 AM

Ziarna wypalone pod przelew, w stylu amerykańskim - czyli minimalnie ciemniej.

Kawa 6AM to wyjątkowa edycja ziaren, o słodkich czekoladowych nutach z dodatkiem soczystych owoców. Ta kawa powstała po to, aby pomóc Ci dobrze rozpocząć każdy dzień. 

36,00 zł

Dodatkowe pole

Na Twoje życzenie mielimy świeżo paloną kawę zawsze tuż przed wysyłką.
Waga
Ilość
darmowa dostawa od 99 zł
czas dostawy 1-2 dni robocze

Kawa z projektu 6 AM, to wyselekcjonowane ziarna z Brazylii poddane obróbce naturalnej, wypalone w stylu amerykańskim. Zaparzycie ją w ekspresach oraz kawiarce, świetnie też smakuje przygotowana w aeropresie, dripie czy chemexie. W jej smaku odnajdziecie klasyczne nuty słodkiej czekolady, karmelu w połączeniu z owocami żurawiny, czerwonych jabłek, a także żółtych owoców.

Kawa ziarnista 6 AM powstała, aby towarzyszyć nam w podejmowanych wyzwaniach i codziennych rytuałach.

Nieważne czy to będą wcześniejsze pobudki, powrót do aktywności fizycznej, bycie bardziej asertywnym czy po prostu znalezienie czasu na odpoczynek i głęboki oddech. Pobudź swoją kreatywność, naucz się czegoś nowego, doceniaj chwile i doświadczaj całym sobą! 

Kawa ziarnista 6AM to ziarna jakości speciality poddane obróbce naturalnej, które uzyskały 84 punkty w stustopniowej skali jakości.

Rekomendowany sposób przygotowania:

  • aeropress
  • kawiarka
  • ekspres kolbowy
  • drip
  • ekspres przelewowy np. Moccamaster
  • french press
  • chemex
  • cold brew

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania.

Projekt dofinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój, działanie 3.2. Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R

Skład
Arabika (Single)
Metody parzenia
aeropress, drip, ekspres kolbowy, ekspres przelewowy, kawiarka
Profil smakowy
żurawina, czekolada, czerwone jabłko, karmel, czarna herbata
Profil palenia
PRZELEW (ciemniejszy)
obróbka
natural
kwasowość
niska
gorycz
niska
słodycz
średnia
jakość kawy speciality
84 pkt.
Wysokość upraw
800 - 1100 m n.p.m.
Odmiana
Różnorodna