Kawa ziarnista 6 AM

Wyjątkowa edycja ziaren wypalonych w ramach projektu 6 AM. Zainspiruj się i zacznij tu gdzie jesteś!

36,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość

Kawa z projektu 6 AM, to wyselekcjonowane ziarna z Brazylii poddane obróbce naturalnej, wypalone w profilu Omni (przelew i espresso). Zaparzycie ją w ekspresach oraz kawiarce, świetnie też smakuje przygotowana w aeropresie, dripie czy chemexie. W jej smaku odnajdziecie klasyczne nuty słodkiej czekolady, karmelu w połączeniu z owocami żurawiny, czerwonych jabłek a także żółtych owoców.

Kawa 6 AM powstała, aby towarzyszyć nam w podejmowanych wyzwaniach i codziennych rytuałach.

Nieważne czy to będą wcześniejsze pobudki, powrót do aktywności fizycznej, bycie bardziej asertywnym czy po prostu znalezienie czasu na odpoczynek i głęboki oddech. Pobudź swoją kreatywność, naucz się czegoś nowego, doceniaj chwile i doświadczaj całym sobą! 

Kawa jakości speciality poddana została obróbce naturalnej i uzyskała 84 punkty w 100 stopniowej skali jakości.

Rekomendowany sposób przygotowania: aeropress, kawiarka, ekspres kolbowy, drip, ekspres przelewowy, french press, chemex

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.

Metody parzenia
aeropress, drip, ekspres kolbowy, ekspres przelewowy, kawiarka
Profil smakowy
żurawina, czekolada, czerwone jabłko, karmel, czarna herbata
Skład
Arabika (Single)
Profil palenia
OMNI (espresso i przelew)
kwasowość
średnia
gorycz
niska
słodycz
średnia
jakość kawy speciality
84 pkt.
obróbka
natural

16 innych produktów w tej samej kategorii: