Kawa ziarnista 6 AM

Wyjątkowa edycja ziaren wypalonych w ramach projektu 6 AM. Zainspiruj się i zacznij tu gdzie jesteś!

36,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Dodatkowe pole

Waga
Ilość

Kawa z projektu 6 AM, to wyselekcjonowane ziarna z Brazylii poddane obróbce naturalnej, wypalone w profilu Omni (przelew i espresso). Zaparzycie ją w ekspresach oraz kawiarce, świetnie też smakuje przygotowana w aeropresie, dripie czy chemexie. W jej smaku odnajdziecie klasyczne nuty słodkiej czekolady, karmelu w połączeniu z owocami żurawiny, czerwonych jabłek a także żółtych owoców.

Kawa 6 AM powstała, aby towarzyszyć nam w podejmowanych wyzwaniach i codziennych rytuałach.

Nieważne czy to będą wcześniejsze pobudki, powrót do aktywności fizycznej, bycie bardziej asertywnym czy po prostu znalezienie czasu na odpoczynek i głęboki oddech. Pobudź swoją kreatywność, naucz się czegoś nowego, doceniaj chwile i doświadczaj całym sobą! 

Kawa jakości speciality poddana została obróbce naturalnej i uzyskała 84 punkty w 100 stopniowej skali jakości.

Rekomendowany sposób przygotowania: aeropress, kawiarka, ekspres kolbowy, drip, ekspres przelewowy, french press, chemex

Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.

Metody parzenia
aeropress, drip, kawiarka
Profil smakowy
żurawina, czekolada, czerwone jabłko, karmel, czarna herbata
Skład
Arabika (Single)
Profil palenia
średni (omni)
kwasowość
średnia
gorycz
niska
słodycz
średnia
jakość kawy speciality
84 pkt.
obróbka
natural