Kawa ziarnista Mieszanka Wielkanocna
Edycja limitowana
Zupełnie nowa mieszanka ziaren 100% Arabiki o słodkich nutach karmelizowanych migdałów.
Dodatkowe pole
Słodka, kremowa i po brzegi wypełniona smakiem. Taka jest właśnie filiżanka tegorocznej Mieszanki Wielkanocnej.
Lubisz gęste espresso? Marzy Ci się kremowe cappuccino? Ta kawa zachwyci Cię w każdej postaci!
Autorski blend ziaren 100% Arabiki, pochodzących z Brazylii, Peru i Gwatemali starannie wypaliliśmy w profilu espresso, dzięki czemu smakuje w każdej filiżance. To ziarna, które doskonale sprawdzą się zaparzone w ekspresach kolbowych, automatycznych, kawiarce, a także w ekspresie przelewowym, oraz jako tradycyjna zalewajka.
Mieszanka Wielkanocna będzie idealnym dopełnieniem świątecznych spotkań!
Rekomendowany sposób przygotowania:
- • kawiarka
- • ekspres automatyczny
- • ekspres kolbowy
- • french press
- • tradycyjny "zalewajka"
- • ekspres przelewowy
Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.
- Metody parzenia
- ekspres automatyczny, kawiarka, ekspres przelewowy, french press, zalewajka
- Profil smakowy
- karmel i migdały
- Skład
- Arabika (mieszanka)
- Profil palenia
- ESPRESSO (jasny)
- kwasowość
- niska
- gorycz
- średnia
- słodycz
- wysoka
- Kraj pochodzenia
- Brazylia, Peru, Gwatemala